Mama otkazala ljetovanje zbog lošeg ponašanja svoje djece: Nije mi nimalo žao

Foto: Shutterstock

SVAKI roditelj vrlo dobro zna kako ljetovanja s malom djecom mogu biti izazovna, a jedna mama odlučila je progovoriti upravo o tome. Majka troje djece na Redditu je napisala da je odlučila je otići s ljetovanja već drugi dan nakon što su se, kaže, njezina djeca ponašala užasno.

U dobi između tri i devet godina dječaci su stalno grubi i neprestano izazivaju probleme zbog čega ona i njezin suprug često imaju problema. Iako ova mama shvaća da je suparništvo između braće i sestara normalno i zdravo, dosadilo joj je to što se stalno svađaju.

''Već sam nekoliko dana prije putovanja svom mužu rekla da nisam sigurna je li odlazak na odmor dobra ideja. On je rekao da pretjerujem i na kraju smo ipak otišli. Već je vožnja bila potpuni pakao. Dječaci su se cijelo vrijeme tukli i ljutili jedan na drugoga. Suprug i ja smo pokušavali jedno drugo uvjeriti da će stvari biti bolje kad stignemo tamo i da će oni biti previše uzbuđeni da bi stvarali probleme'', objasnila je mama koja je zatim otkrila kako se ponašanje  nije popravilo.

''Bili smo u krivu. Ponašali su se grozno i nisam to više mogla trpjeti. Gazili su po namještaju, trčali po kući, bacali stvari po podu... Ponašali su se kao razmažena derišta čak i na plaži. Kad smo se vratili u smještaj, već je bilo vrijeme večere i bilo mi je dosta. Rekla sam mužu da moramo ići kući, iz gore navedenih razloga, uglavnom zato što su morali vidjeti kakve su posljedice njihovog ponašanja'', dodala je razočarana mama.

Iako je njezina odluka bila vrlo drastična, rekla je kako joj nije nimalo žao. U komentarima joj se javilo mnogo roditelja s podijeljenim mišljenjima. I dok su jedni tvrdili da je ipak pretjerala s kaznom, drugi su je roditelji u potpunosti podržali. 

''Dobro si postupila, iako je grozno što ste morali otići s ljetovanja već drugi dan. Mislim da naša djeca trebaju naučiti da se ne mogu ponašati kako žele i da itekako postoje posljedice njihovog lošeg ponašanja. Podrška od mene'', samo je jedan od mnogih komentara.

Pročitajte više