Mama otkrila pomoću kojih trikova učinkovito uspavljuje sina na putovanjima

Foto: Shutterstock

MAMA po imenu Jordi Lippe-McGraw uvijek je obožavala putovanja. Kad su se ona i suprug vjenčali 2015. godine, dogovorili su se da će posjetiti sve kontinente prije nego što dobiju djecu. Nakon postignutog cilja i konačnog rođenja njihovog sina Wildera 2018. godine, nisu htjeli prestati putovati, kako piše The Insider.

Odmah nakon što je dječak dobio obavezna cjepiva sa 6 tjedana, otputovali su u Portugal i otad nisu prestali posjećivati razna mjesta. Wilder sad ima tri godine a posjetio je 9 stranih država i 15 američkih saveznih država, a Jordi tvrdi da joj nema ništa ljepše nego gledati svijet njegovim očima.

No kao što svatko tko ima malu djecu zna, godišnji odmor s njima također može biti vrlo stresan, pogotovo kada je u pitanju njihovo uspavljivanje. Srećom, ona je uspjela usvojiti neke savjete i trikove te uspostaviti vlastita pravila i rutinu po kojoj uspava sina bez obzira na to gdje se nalazili.

Zatražite odvojene zone spavanja ili prostranu kupaonicu

"Ono što čini najveću razliku pri uspavljivanju mog sina je odvojenost od njega. Ako vidi supruga ili mene, želi biti s nama. Zato uvijek zahtijevam sobe ili apartmane koje imaju odvojene zone spavanja", rekla je.

"Ako nije moguće dobiti sobu u kojoj će sin moći spavati odvojeno od nas, zatražimo onu s prostranom kupaonom. Od osoblja zatražimo da u nju stave dječji krevetić. Moj sin je spavao u toliko hotelskih kupaonica diljem svijeta da ih ne mogu niti prebrojati", otkrila je.

Ponesite zvučni stroj

"Možda to ne primjećujete kao odrasla osoba, ali u hotelima se ponekad čuju različiti zvukovi, od rashladnog sustava do zujanja dizala. Zato uvijek ponesem zvučni stroj", rekla je Jordi. Ne samo da ga koristi da bi prigušila zvukove bučnih susjeda kod kuće, već i na putovanjima.

Spakirajte nekoliko stvari iz kuće da biste stvorili ozračje doma

Istraživači su otkrili su da je naš mozak biološki programiran da ne tone u dovoljno dubok san prve noći u novom okruženju. To se posebno odnosi na djecu, a Jordi tvrdi da njen sin jako voli svoju rutinu.

"Spakiram njegove plahte kako bih se pobrinula da osjeća isti miris kao kod kuće, Wilder voli i svog plišanog slona, pa ga obavezno ponesemo. Bez obzira gdje se nalazimo, to mu može dati osjećaj da se radi o sigurnom okruženju, pa bolje i spava", rekla je.

Iako se tih savjeta držala gdje god išli, nikad nisu služili kao jamstvo. Zato je ključno kontrolirati svoja očekivanja i moći se prilagoditi novim situacijama, kako zaključuje.

Pročitajte više