Mama otvorila dušu kad je shvatila kakvu će budućnost imati njen sin s autizmom

Foto: Facebook

NEMINOVNO je da kao roditelj, nakon što dobijete dijete, maštate o tome kakav će život i budućnost imati. Hoće li biti doktor, pravnik, znanstvenik, čovjek s velikom ili malom karijerom. Želite mu sve najbolje, no nekim roditeljima čak ni to nije suđeno. Čak ni maštanje.

Ova je mama tako pustila jedan video u kojem priča o "posljednjim putevima" - kada ste zadnji put nosili dijete, podojili dijete ili ... kao u njenom slučaju - o posljednjem putu kada ste pomislili da će biti sve OK. Svi roditelji djece s posebnim potrebama točno će razumjeti o čemu se radi.

"Kada je imao tri godine saznali smo da ima autizam. No cijelo vrijeme govorimo si da će sve biti OK. Sve dok jučer nisam pomislila - što kada nas više ne bude. Što ako ostane sam?

On ne može imati neku karijeru, ne može brinuti o sebi kao drugi, no ipak, nadate se. Mislite pozitivno sve dok vas ne zaskoči jedna ovakva misao. Ne, ja ne mogu više maštati o njegovoj velikoj karijeri, o njegovom sjajnom životu, o unucima.... I kada to shvatite, to je zapravo šok. Šok koji mogu razumjeti samo roditelji s djecom s posebnim potrebama.

Ali baš svima vama i sebi prvenstveno želim sada, u svjetlu novog pogleda na njegov život reći - ne možemo maštati o karijerama, ali možemo maštati o tome da im pružimo točno ono što im treba.

Da budu sretni. Da imaju kvalitetan život.

To je ono na što moramo misliti, jer znate da sami neće moći učiniti puno za sebe. I da neće moći biti tako OK kako mislimo.

To je bilo moje posljednje tješenje da će s njim sve biti OK.

Pomisao je brutalna. Jako brutalna.

Ali kvalitetan život i sreću - to je ono što im možemo dati.", zaključak je ovog videa koji je mama Kate objavila na svojoj stranici Finding Cooper's Voice.

A svima vama koji želite znati nešto malo više o autizmu donosimo odličan video sniman iz pogleda sedmogodišnje djevojčice. Djevojčice s autizmom.

 

Pročitajte više