Mama pobjesnila na učiteljicu koja je njenom sinu prolila sok zbog školskog pravila

STEPHANIE Lapham odlučila je javno kritizirati Osnovnu školu Blackhorse u Bristolu, nakon što je učiteljica njezinom sinu na prilično vruć dan izlila sok iz bočice i ponudila mu vodu, jer jedino to piće dopuštaju školska pravila.

34-godišnjakinja kaže da se njen sin Rocky vratio iz škole s glavoboljom te da je cijelu noć plakao. 

"Dehidrirao je jer ništa nije pio. Krenuo je u ponedjeljak u školu. U utorak, kad se vratio doma, žalio se na glavobolju. Bio je stvarno loše i držao se za glavu. Plakao je i rekao mi navečer da mu je učiteljica izlila sok u sudoper. Bila sam uvjerena da nema šanse da se to dogodilo", ispričala je za Bristol Live.

Kad je sljedeće jutro ostavljala sina u školi, upitala je učiteljicu je li se to zaista dogodilo.

"Da, istina je, školska politika je da djeca piju vodu", potvrdila joj je učiteljica. 

Stephanie smatra da nema ništa loše u soku od crnog ribiza, koji pije njezin sin, jer ne sadrži šećer, a smatra i da učiteljicu ne bi trebalo biti briga što učenici piju. Svog sina u srijedu ipak nije ostavila u školi, već je posjetila ravnatelja Simona Bottena te mu se požalila na situaciju.

Ravnatelj je dopustio dječaku da pije sok i Stephanie tvrdi da će odsad to biti omogućeno svoj djeci do polugodišta, kako bi imali vremena prilagoditi se promjeni.

"Bilo bi mi razumljivo da djetetu dajem gazirani sok ili energetsko piće, ali riječ je o malo soka. On ne želi piti vodu. Ravnatelj mi je rekao da sina moram odviknuti od soka jer je u školi dopuštena samo voda. Riječ odviknuti mi je bila smiješna jer nije ovisnik o drogama. Rocky unosi 99 posto vode i kap soka. Gore je imati dehidriranu djecu koja će završiti u bolnici zbog njihove politike koja dozvoljava samo vodu", smatra majka. 

Predložila je da sin u školu donosi vodu s aromom crnog ribiza, limuna ili jagode, ali i to su odbili.

Škola se oglasila o cijeloj situaciji priopćenjem u kojem navode da dopuštaju da njihovi učenici u prostoru škole piju isključivo vodu zbog zabrinutosti za karijes.

"Sportski uspjesi naših učenika poznati su u cijeloj regiji, a brojna djeca natječu se i na nacionalnoj razini. Vrlo smo ponosni na to i nastojimo osigurati da se naši učenici od malih nogu uče zdravoj prehrani. Kao i svaka druga škola u ovom dijelu, a prema savjetu školskih medicinskih sestara, djeci godinama dopuštamo isključivo pijenje vode, a ne sokova koji doprinose razvoju karijesa. Jasno nam je da je bio lockdown i da djeci treba vremena pa ćemo i osigurati period prilagodbe zdravim navikama", poručuju.

Pročitajte više