Mama podijelila ljetni plan. Zbog jednog pogleda na njega mogli bi se osjećati loše

VEĆINA mama smatra da je odijevanje djece i izlazak iz kuće bez ikakvih muka veliko postignuće. No jedna je hiperorganizirana mama otišla u potpuno drugu krajnost. Kako njezinoj djeci ni u jednom trenu ne bi bilo dosadno, detaljno je isplanirala "ljetni raspored aktivnosti" koji sadrži čak šest aktivnosti dnevno.

Claire Balkind je mama koja stoji iza bloga The Now What Mum, a svoj plan je podijelila u šest kategorija koje uključuju umjetnost, vještine, fizičke zadatke, misaone igre, igre u zatvorenom prostoru i igre na otvorenom. Svakog radnog dana je na redu jedna od aktivnosti iz svake od ovih kategorija, a impresivan plan je podijelila i na Facebooku.

Super organizirana mama Claire, koja radi kao učiteljica, ne samo da upravlja Facebook stranicom What Now Mum već je pokrenula i Family Lockdown Tips & Ideas koja broji impresivnih milijun članova, piše The Sun.

Kako kaže, ovakvi planovi joj "smanjuju stres" jer više ne mora u posljednji trenutak smišljati što će raditi s djecom tijekom ljetnih praznika.

"Ako ga se ne držim, nema veze. No osjećam se bolje kada znam da postoji", istaknula je.

Stotine roditelja požurilo je zahvaliti Claire na dijeljenju ideja.

"Hvala vam na vašoj kreativnosti i, naravno, na dijeljenju! Ideje su mnogo bolje od mojih", priznala je jedna mama.

Ipak, bilo je i onih koji smatraju kako ovime izaziva grižnju savjesti kod drugih roditelja.

"Ovo je fantastično, zaista. No ne mogu si pomoći da ne pomislim kako će ovo kod mnogih izazvati osjećaj krivnje", komentirala je jedna osoba te zaključila: "Svi se trudimo i dajemo sve od sebe, ali ovaj raspored nije realan za većinu nas."

"Ovo je nevjerojatno. Bio bih sretan kada bih mogao ove stvari odraditi u godini, a kamoli u tjednu", složio se drugi.

Pročitajte više