Mama pokazala kako naučiti dojenče da se samo uspava ako se probudi nakon 30 minuta

KAŽE se da male bebe ne rade ništa osim što jedu i spavaju, ali često to nije tako. Novorođenče iziskuje puno brige i prilagodbe, a neprospavane noći nešto su na što će se svaki roditelj morati naviknuti.

Mama Emma Collett, ujedno i konzultantica za spavanje djece, na Instagramu je podijelila fantastičan trik uz koji će vaše dojenče naučiti samo se uspavati ako se probudi iz kratkog sna. 

Emma kaže da bebama jednostavno treba pomoći da nauče kako premostiti vlastite cikluse spavanja pa je pokazala kako to učiniti. 

Prvo, treba je okrenuti na bok i nježno je tapšati po prsima i leđima ujednačenim pokretima sve dok ne zaspe. 

"Ovo je za sve vas koji osjećate da je držanje djeteta na rukama jedini način da beba odspava duže od 20 do 40 minuta. Normalno je da bebama treba pomoći pri spavanju i u tome nema ništa loše. Ako se osjećate vezanima za dijete i želite to promijeniti, ova tehnika bi mogla pomoći", napisala je Emma u opisu.

Kad beba zaspi na boku, nježno je vratite na leđa i nastavite tapšati. 

"Ne budite obeshrabreni ako se opet probudi jer je to očekivano", dodala je te napomenula da je teže naučiti bebu da se vrati spavanju nego samo uspavljivanje. 

"Cijeli proces traje 15-ak minuta, a onda će dijete naučiti samo premostiti cikluse spavanja", ističe. 

Emma je snimila kako se beba u jednom trenutku počela sama trzati, ali se uspjela sama umiriti i ponovno zaspati zahvaljujući tehnici koju je demonstrirala. 

"Ovo mi definitivno treba i isprobat ću", "Stvarno funkcionira većinu vremena", komentirali su roditelji oduševljeni genijalnim trikom. 

Pročitajte više