Mama pokazala kako provjeriti može li se dijete ugušiti određenim predmetima

MAMA dvoje djece, bolničarka Nikki iz Melbournea, pokazala je jednostavan trik koji bi mogao pomoći brojnim roditeljima. Uz pomoć tog trika možete provjeriti koji predmeti predstavljaju opasnost od gušenja za vaše dijete.

Uz pomoć palca i kažiprsta napravi oblik kruga, a sve ono što može proći kroz takav krug je potencijalna opasnost. U isječku, objavljenom na Instagram stranici Tiny Hearts Education, vidi se kako ova mama ispušta razne predmete kroz rupu.

"Pozdravite moj omiljeni roditeljski trik! Ovako provjeravam mogu li hrana ili sitni predmeti predstavljati potencijalnu opasnost od gušenja. Krug je otprilike veličine dišnog puta djeteta u dobi do treće godine. Ako nešto može stati u ovu rupu, onda postoji opasnost od gušenja", objasnila je.

Tako je na jednostavan način pokazala da trešnje, kovanice, kokice, grožđe, ukosnice i drugi predmeti mogu biti izrazito opasni.

Nikki je savjetovala roditeljima da drže ove predmete izvan dohvata djece, a mnogi nisu skrivali kako cijene njezin savjet, osobito u predblagdansko vrijeme kada su svi zauzeti pripremama.

"Hvala što ste ovo podijelili, upravo ću razvrstati dječje igračke kako bih uklonila opasnost od gušenja jer će moje najmanje dijete uskoro početi puzati i posezati za igračkama", napisala je jedna mama.

"Jako pametan način", pohvalila je druga.

Treća je priznala: "Gušenje je uvijek bilo jedan od mojih najvećih strahova."
 

Pročitajte više