Mama tjera sedmogodišnju kćer da plaća račune kako bi je naučila vrijednosti novca

MAMA Felicia Rae Farley svoje je dijete od malih nogu odlučila naučiti vrijednosti novca. Iako ima tek sedam godina, njezina kći se itekako mora potruditi da "podmiri troškove života".

U snimci na TikToku, koja broji 6.6 milijuna pregleda, Felicia je pojasnila da njezina kći svaki tjedan dobiva popis kućanskih poslova.

"Ako ih izvršava svakodnevno, na kraju tjedna dobije sedam dolara. Jedan dolar ide za hranu, jedan za vodu, jedan za struju, jedan za internet i jedan za najamninu, dakle ukupno pet dolara daje za račune. Dva dolara može sačuvati i potrošiti kako želi", objašnjava majka.

@feliciaraefarley

they just don’t teach this stuff anymore ##mothersofchaos ##momlife ##momthings ##parentinghack

♬ Aesthetic Girl - Yusei

Međutim, tih pet dolara Felicia sprema na račun svoje kćeri i namjerava joj dati sav novac kad napuni 18. Smatra da će tako znati da je sama zaradila novac i cijeniti ga.

U drugom videu je pojasnila da inspiraciju za kućanske poslove traži na Pinterestu, a zadaci su prilagođeni dobi njezine kćeri. To su primjerice usisavanje, čišćenje wc-a, pomoć u pripremi jela, slaganje kreveta i čišćenje za sobom. Također, poslove svakog tjedna mijenja pa je ovo postala i svojevrsna obiteljska igra.

@feliciaraefarley

Reply to @alisonooooo222 here’s what I use 🥰 ##mothersofchaos ##momlife ##momtok ##parentinghack ##fymom

♬ Pieces (Solo Piano Version) - Danilo Stankovic

Iako se većini njezina ideja sviđa, drugi smatraju da je prerano počela tjerati dijete da zarađuje novac.

"Ovo je slatko, ali djeca su premlada. To su stvari koje im ti kao roditelj trebaš osigurati", komentirala je jedna osoba. 

"To je samo 2025 dolara u 11 godina, a radi svaki tjedan, dakle 573 tjedna ravno. Zaradit će premalo", uzvratila je druga, a Felicia mu nije ostala dužna. 

"Žao mi je što je to ‘samo 2025 dolara’. Ja nisam dobila ništa. Drago mi je što odgajam zahvalno dijete."

Pročitajte više