Mama u dilemi: Ne sviđa joj se ime koje je prijateljica odabrala za dijete

Foto: 123RF

ODABIR imena za bebu nije nimalo jednostavan. Ponekad se teško uopće složiti i sa samim partnerom oko imena koje će dijete nositi, a kamoli s ljudima oko sebe.

Jedna je žena na Mumsnetu progovorila o dilemi u kojoj se našla. Naime, njoj se ne sviđa ime koje je njena najbolja prijateljica odlučila dati svojoj bebi.

"Imam prijateljicu koja je nedavno rodila dječaka. Razmišlja o tome da ga nazove Miller i mene je tražila da joj kažem što mislim o tome. Ne znam kako da joj kažem da mi je to ime užasno", napisala je anonimna žena na što su joj ubrzo počeli odgovarati ostali korisnici foruma. 

"Ozbiljno? Vama je ime Miller užasno? Iskreno, ne razumijem zašto bi to ime bilo toliko grozno kada postoje djeca koja se zovu Lucifer", poručila joj je jedna žena. 

"Ne. Nemojte joj reći jer to nije vaša beba da odlučujete i donosite zaključke", dodala je druga. 

"Kakve ovo veze uopće ima s vama?" ljutito joj se obratila treća. 

"Imam dobrog prijatelja čiji je izbor imena za bebu bio toliko strašan da me užasnuo. No, ugrizao sam se za jezik kada je trebalo. Danas smo još uvijek najbolji prijatelji, a da sam mu to tada rekao, sigurno ne bismo bili", podijelio je svoje iskustvo jedan od korisnika. 

"Jedini točan odgovor na ovo pitanje je: 'Kako lijepo ime'. Ne miješajte se u mamin izbor, osim ako ga ne želi nazvati Sotona", zaključila je jedna žena.

Pročitajte više