Mladi izrađuju plastični nakit pomoću pegle za kosu, vatrogasci kažu da je to opasno

Foto: TikTok

TINEJDŽERI su plastične perlice počeli otapati peglom za kosu i tako izrađivati šareno prstenje, a stručnjaci upozoravaju da je ovaj TikTok trend zabrinjavajući.

Na društvenoj mreži popularnoj među mlađom populacijom pojavilo se nekoliko snimki djevojaka koje slažu plastične perle jedne uz drugu na peglu za kosu, a onda ih otapaju pri visokoj temperaturi i tako izrađuju prstenje inspirirano 90-ima.

"Prvo odaberite boje i onda ih posložite. Zatim pažljivo uključite peglu. Maknite perlice i oblikujte ih kako želite, ali budite oprezni jer su vrlo vruće", rekla je jedna djevojka koja je na ovaj način sama izradila nakit. 

"Pegle za kosu su jako vruće i treba ih koristiti s oprezom ili možete uzrokovati požar. Ako peglu za kosu koristite u bilo koju drugu svrhu osim one za koju je namijenjena, možete je oštetiti", kazao je glasnogovornik londonske vatrogasne postrojbe za britanski Metro.

I stručnjaci za izradu nakita smatraju ovu ideju opasnom.

"Perlice se mogu jako zagrijati i može doći do požara, a otopljena plastika može oštetiti peglu. Uz to, ne treba zanemariti rizik od potencijalnih opeklina pri uzimanju vrućih perlica u ruke, odnosno bez korištenja zaštitnih rukavica", dodao je Richard Fewings iz tvrtke koja se bavi proizvodnjom setova za kućnu izradu nakita.

Pročitajte više