Nakon što su im razdvojili glavice mama izjavila: "Sada se moram naviknuti da imam dvije kćeri"

Foto: Facebook

"NE MOGU vjerovati da više nisu spojene. Čim su nas pozvali u sobu da ih konačno vidimo, stala sam između njihovih krevetića gdje me prožeo jedan tako glup osjećaj. Više ih nećemo moći obje poljubiti zajedno. Više ih nećemo držati zajedno. One su sada dvije. Tek mi je tada došlo do mozga da imam dvije djevojčice i da će njih dvije odsad sve moći raditi same za sebe. Čudan je to osjećaj nakon tolikih mjeseci koje smo proveli s njima dok su bile spojene. No, pustite mene i moje zbunjene osjećaje - javljam vam da je s našim curama sve u redu. Čeka ih još operacija, no kako su nam rekli u bolnici, ono najgore je iza njih. Sada će se svaka boriti za sebe. Njih dvije sada su konačno dvije", objavila je mama Heather Delaney na svom blogu i Facebook stranici Delaney's Twins, gdje redovno obavještavaju svoje najmilije, kao i one koje nikada nisu upoznali, a koji im redovno ostavljaju brojne poruke podrške. 

Njihova neizvjesna priča počela je još krajem 2015. godine kada su Heather u 11 tjednu trudnoće obznanili kako nosi sijamske blizanke čije su glave spojene. No odluku da će ih zadržati i pokušati trudnoću iznijeti do kraja donijeli su bez imalo razmišljanja. Ali trudnoća nije tekla kako je trebala, bebice su bile u velikoj opasnosti pa su mamu 10 tjedana prije termina porodili planiranim carskim rezom. 

Bebice su logično bile još premale i prekrhke za veliku operaciju te su prvih nekoliko mjeseci bile u kritičnom stanju. No, kako su mjeseci u bolnici prolazili liječnici su počeli planirati operaciju razdvajanja koju su na koncu obavili tek početkom lipnja. 

 
U njoj je sudjelovao tim od čak 30 liječnika, a prilikom operacije su imali dvije velike brige - prvo razdvojiti, a onda spojiti sve krvne žile te membranu koja okružuje mozak, zatim su morali razdvojiti i jedan veliki dio njihovog mozga - sagitalni sinus, da bi ih potom konačno razdvojene odvojili za dva operativna tima koji su napravili završnu rekonstrukciju na njihovim malim glavicama. 

Nekoliko dana nakon operacije ni liječnici ni roditelji nisu znali kako će se i hoće li se Erin i Abby početi oporavljati, a kada je sretna vijest objavljena svi su odahnuli.  

Iako malene čeka još dug put oporavka u kojem više neće biti zajedno kako su navikle, mama i tata najavili su ogromno slavlje za njihov prvi rođendan. Tada će, 24. lipnja, veliki tulum kojeg će nazvati njihovim Danom neovisnosti. Tako prikladno, sada kada više nisu zajedno. 



Tako je još jedna priča sa sijamskim blizancima koji su rođeni sa spojenim glavama dočekala svoj sretan završetak, a javnost čeka nove fotografije. Svaku za jednu njihovu djevojčicu. 

 

Pročitajte više