Ne čini li vam se da je danas baš in ići na umjetnu oplodnju - pa to je barem lako!

Foto: Facebook

CLOONEY čeka blizance, Beyonce čeka blizance, čak i Nevena Rendeli čeka blizance. I što će drugo javnost reći nego da - eh, pa zna se - umjetna oplodnja. Ti bogati i slavni ne znaju više sami napraviti niti dijete. Eto - i prije desetak dana tako su napali i Chrissy Teigen kada je najavila da će njeno sljedeće dijete biti sin. Umjetnom oplodnjom, naravno, nakon što je zamrznula jedan muški embrio, a što je javnost opet osudila baš spomenutim tonom - teško ti se poseksati da bi dobila dijete??? 

I zbog svega toga nekako se sve više čini da je ta umjetna oplodnja stvarno piece od cake - nešto s čime se sve žene koje su je prošle ne bi složile ni u ludilu. 

Jer ovako to nekako izgleda sasvim prosječnoj ženi sasvim prosječnom paru koji se bori s neplodnošću: "953 dana nadanja - točnije - 2 godine, 7 mjeseci, 1 tjedan, 2 dana, 22 sata, 6 minuta i 39 sekundi, da budemo točni. Toliko nam je trebalo da konačno zatrudnimo", obznanili su to neki dan Lauren i Garyt Walker, skroz običan par koji je konačno dobio priliku obznaniti svijetu da čekaju to voljeno i to toliko dugo očekivano dijete. I ne samo dugoočekivano, jer samo čekanje, očekivanje, nadanje i sustavno razočaranje nije teško samo zbog vremena. Iza njihove bebe na putu stoji nemalih - 452 igle, na tisuće suza, jedna korektivna operacija, 4 pokušaja oplodnje letrozolima, dvije runde IVF potpomognute oplodnje i tri neuspjela transfera. "Samo" to da se konačno dođe do - bebe. Odnosno - beba. 

I zato je ovaj par, da bi osvijestili javnost i ujedno pokazali što sve moraju proći neki parovi da bi postali roditelji, objavio šokantnu, a ujedno i divnu fotografiju kojom su obznanili konačno uspješnu trudnoću. Sada još samo moraju pričekati punih 7 mjeseci da blizanci konačno stignu u njihov dom. 

"Kada smo konačno doznali sretnu vijest poželjela sam nekako ovjekovječiti sretan kraj jedne bolne, duge i teške priče, ali do tada nisam ni bila svjesna zapravo kroz što sam sve prošla sve dok nisam izvadila sve te igle i poslagala ih za slikanje. Tek sam se tada slomila - koliko je to snage, nadanja, strahova, suza, razočaranja, fizičke i psihičke boli koji su obilježile više od 2 godine mog života! Iza svake ove igle stoji priča, uglavnom tužna i neizvjesna, a trudnoća sama po sebi jest dar, ali i nešto drugo - znak da sam ja prošla nešto za što nisam bila sigurna da ću ikada moći proći. da ću ikada imati snage proći kroz ovaj trnovit put do svoje sreće.

I zato objavljujemo ovu fotografiju, ne samo da se hvalimo, već da svima onima koje ovakav ili sličan put tek čeka - da im pokažemo da taj put nije lak, ali da će, nadam se kao i ja, u sebi pronalaziti dovoljno snage da ne odustanu.", pojasnila je ova konačno sretna trudnica.

Eto - to je priča o "samo još jednoj umjetnoj oplodnji", samo što ovaj put imamo i dokaz da je umjetna oplodnja sve samo ne trendi način da se dobije dijete.

 

Pročitajte više