Nevjerojatna priča o dvogodišnjem dječaku koji je već posjetio 24 zemlje svijeta

Foto: Instagram

ALINA i Andrei Cechlan iz Rumunjske zasitili su se svoje svakodnevice i odlučili obići svijet sa svojim dvogodišnjim dječakom Erikom.

Tajland, Šri Lanka, Čile, Florida, Meksiko, Kolumbija samo su neka mjesta koje je maleni već imao prilike vidjeti i doživjeti i sve to u svoje dvije godine života. 

Alina i Andrei, bivša financijska menadžerica i zubar, odlučili su se na putovanje sa svojim sinom jer je, kako kažu, previše vremena provodio s drugim ljudima.

"Oduvijek smo voljeli putovati i uvijek smo pokušavali posjećivati neka nova mjesta. Kada smo dobili dijete, to nije bio razlog da promijenimo način života, već smo planove putovanja odlučili prilagoditi svojim mogućnostima. Počeli smo s kraćim putovanjima kada je bio još novorođenče, a nakon što je navršio šest mjeseci, krenuli smo na trotjedni put kroz Italiju. Doživjeli smo prekrasne trenutke putujući zajedno, što nas je i ohrabrilo da nastavimo dalje", ispričala je Alina.

"Dobili smo priliku uzeti pauzu od posla i odlučili smo ju iskoristiti. Putovanje je bila najbolja odluka koju smo ikada donijeli", rekao je Andrei.

Samo tijekom posljednje avanture, Cechlanovi su prošli kroz četiri kontinenta i 14 zemalja.

"Najteži dio putovanja je nedostatak vremena za supruga i mene. Nema dječjih vrtića, dadilja, djedova i baka ili prijatelja da pripaze na Erika s vremena na vrijeme. Zajedno smo 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu i jedini slobodni trenuci su kada on spava", priznala je Alina.

"Međutim, ništa se ne može usporediti s gledanjem svijeta kroz dječje oči", dodala je. 

Alina je rekla da želi potaknuti druge obitelji da putuju s djecom, bez obzira na to koliko djeca bila malena.

"Postoji mnogo zabluda da je to teško ili opasno ili ne vrijedi truda jer se neće ničega sjećati. No ne možete razumjeti kako sve to pozitivno utječe na dijete i cijelu obitelj dok ne vidite vlastitim očima."

Pročitajte više