Novopečeni tata traži od supruge da noću bebi mijenja pelene jer on treba 8 sati sna

Foto: 123RF (Na fotografiji nisu osobe iz teksta)

SVATKO tko ima djecu zna da je prva godina roditeljstva noćna mora kad je spavanje u pitanju. Novopečeni roditelji često se osjećaju kao zombiji jer cijele dane i noći provode hraneći i presvlačeći bebe i slušajući dječji plač.

Jedan čovjek uspio je razbjesniti ljude na Redditu nakon što je napisao da smatra da je njegova supruga ta koja bi trebala noću djetetu mijenjati pelene. Kako kaže, njihova beba je stara pet tjedana i noću se budi tri do četiri puta kako bi dojila. 

"Moj argument je da je supruga ionako već budna zbog dojenja, pa bi ona trebala biti ta koja će usput promijeniti i pelenu. Njezin argument je da se brine o djetetu i danju i noću i da poslove trebamo dijeliti. Ona tvrdi da mora otići u kupaonicu, popiti vode, itd., a sve bi to mogla obaviti dok ja noću mijenjam pelene", napisao je.

Iako su oboje trenutno bez posla, muškarac tvrdi da mu treba osam sati noćnog sna.

"Po njenom mišljenju sam često mrzovoljan, mora me više puta moliti da ustanem, a ponekad se svađamo i oko toga treba li uopće djetetu promijeniti pelenu. Idemo spavati u 21 sat, ja ustajem da prošetam pse u 6 sati, a ona s djetetom tek sat ili dva kasnije", pojasnio je.

Ljudi se ne slažu s njegovim stavom te mu poručuju da ne bude sebičan.

"Vaša supruga se još nije oporavila od poroda, vaše dijete isključivo doji. Nevjerojatno mi je da imaš hrabrosti reći da može promijeniti pelene djetetu jer je ionako budna zbog dojenja. Ne vidiš koliko si sebičan", oštro ga je kritizirala jedna osoba.

"Tvoja supruga je iscrpljena, fizički i zbog nedostatka sna. Nemaš opravdanja, posebno jer si doma. Ona mora u kupaonicu i popiti vodu ili napraviti što već treba kako bi se mogla pobrinuti za vašeg sina. Roditeljstvo je zajednička odgovornost i partnerstvo. Odrastite i podijelite teret", poručila je druga. 

"U vašoj obitelji ima mjesta samo za jedno dijete, a to niste vi. Postanite tata. Teško je, ali prestanite cmizdriti. Budite partner, tata i muž i pomozite", zaključuje treća.

Pročitajte više