Ova će vam priča majke s autističnim djetetom vratiti vjeru u ljude

Foto: Facebook

ALEXA Bjornson tijekom školskih je praznika odlučila svojeg sedmogodišnjeg sina Landona poslati avionom u posjet ocu u Portland.

Landon je inače dijete s poremećajem iz autističnog spektra, koje se prilično dobro snalazi u okolini, no bez obzira na to, Alexa se bojala da bi mu let avionom mogao teško pasti zbog čega se odlučila pripremiti unaprijed. 

Bjornson nije bila sigurna kako će se njezin sin snaći u avionu pa je uz posebnu poruku za Landonovog suputnika poslala i deset dolara u slučaju da nešto krene u krivom smjeru. 

"Osjećala sam se tjeskobno. Landon je bio jako uzbuđen što će vidjeti oca i rođaka. To je bio njegov peti ili šesti let pa je znao što treba raditi i kako se ponašati. Brinulo me da neće previše gnjaviti svog suputnika, osobu koja će sjediti pored njega u avionu. Zbog financijskih razloga nismo mogli otputovati svi zajedno, a s obzirom na to da je Landon imao nekih problema s nasiljem u školi koju pohađa, htjela sam samo da se opusti i uživa u ostatku ljeta", objasnila je mama.

"Doista nisam mogla smisliti neki drugi način osim onog da napišem pismo i objasnim Landonovom suputniku kako je on dijete s autizmom i zamolim ga da bude strpljiv s dječakom ako mu bude naporan", rekla je.

Ono što se potom dogodilo, vratilo joj je vjeru u ljude. Naime, Alexa je uskoro dobila fotografiju Landona i njegovog suputnika uz sljedeću poruku:

"Alexa, moje je ime Ben. Ja sam Landonov suputnik do Portlanda. Pitao me nekoliko puta jesmo li stigli, no unatoč tome bio je odličan suputnik. Dobro smo se zabavili, odigrali smo nekoliko rundi papir-škare-kamen. On je krasno dijete, a vi ste sretna mama. Cijenim što ste ostavili deset dolara, no nije bilo potrebno. Donirao sam ih zajednici osoba s autizmom u Londonu. Uživajte u ostatku dana", pisalo je u poruci.

"Osjećala sam potpuno olakšanje kada sam primila Benovu poruku. Emocije su me preplavile i plakala sam zbog ljudske dobrote koja još uvijek postoji na ovome svijetu", ispričala je Alexa i dodala da je najbolje činiti ono što mislite da je dobro za vaše dijete.

"Pustite ih da iskuse ono što im život pruža. Ne smijemo ih učiti da se boje svijeta jer jednog dana nećemo biti ovdje da ih vodimo kroz život. Trebaju biti spremni na sve ono što ih čeka", poručila je. 

Pročitajte više