Ovi bi vam trikovi mogli spasiti živce, a možda i život vaše djece

Foto: Pinterest

KADA SE spoje kreativne mame i Pinterest – eto nam super trikova koje bi nas mame stvarno mogli spasiti. Ne samo živaca već i našeg životnog prostora oko kojeg – zna se – trošimo toliko živaca.

Od gomile savjeta, mudrolija i trikova, povadili smo njih nekoliko, jer kada bi ih nagomilali onoliko koliko ih se može naći sumnjamo da bi ih zbog tolike količine zaboravili. Zato donosimo samo nekoliko, svi su turbo jednostavni, apsolutno jeftini, možda čak i potpuno besplatni jer za neke trikove stvari već sigurno imate kod kuće. Možda čak ni ne znate kuda bi sa njima.

Posudice za led tj. nakit

Vjerujemo da možda imate i koju viška, pa zašto ih onda ne bi iskoristili kao posudice za sitan nakit. Možda izrađujete nakit, šijete ili se bavite nekim hobijem koji uključuje sitnice poput perlica. Eto ideje gdje da ih pospremite na sigurno – u posudice za led pa u ladicu.



Cjedilo za suđe

Vjerujemo da vam nikada, baš nikada nije palo na pamet da cjedilo za suđe pretvorite u stalak za gomile papira i crteža koje vaša djeca proizvode svaki dan. Ideja je savršena.



Ploča od pluta za pribadače

Možda su ovakve ploče namijenjene za dječje sobe, urede, vrtiće, ali tko kaže da ih se ne može iskoristiti i u kupaonici?



Škripi vam drveni pod

Riješite problem u sekundi, s malo dječjeg pudera – sigurno imate toliko pudera u kući.

Jednostavno napudrajte dio poda koji škripi, obrišite krpom, a ostatak će ući u utore i zaustaviti čudne zvukove. Po noći ćete nam zahvaliti.



Home made šlapice s protukliznim tabanima

Kao da baš morate kupiti original. Jednostavno nalijepite malo ljepila, malo ih „izribajte“ po tepihu, prašini, čemu god, čisto da se prestanu baš jako lijepiti i imate šlapice koje nigdje neće klizati.



Bazen u sobi

Zašto ne? Ionako vam jedan takav bazenčić za napuhavanje stalno negdje smeta pa ga možete s vremena vrijeme, i kada nije ljeto, napuhati klincima, pobacati unutra igračke i vidjet ćete – neće iz njega izlaziti jedno vrijeme. I sigurno će im biti super zabavno u njega pobacati sve one iračke koje su tijekom dana razbacali po sobi.



Posudice za začine

Zašto kupovati, ako imate priliku prikupiti na desetke njih – od dječjih sokića i kašica.



Nema lakšeg načina za čišćenje jagoda

Puno jagoda, jedna slamka i u tren oka imate punu zdjelu očišćenih finih crvenih ploda, bez da ste imalo bacili u smeće zajedno s njihovom (dosadnom) peteljčicom.



Pod hitno vam trebaju zaštite za utičnice

Imate li flaster? Imate li one slatke šarene dječje flastere? Problem riješen.



Što je sad ovo?

Ovaj trik bi vam zapravo mogao spasiti najviše živaca ukoliko vam se nedajbože dogodi da na kratko izgubite svoju djecu u gužvi. Kada idete negdje, primjerice u veliki lunapark, šoping centar, ako ste na ljetovanju u prekrcanom hotelu – fotkajte djecu prije nego uđete u gužvu. Tako ćete imati njihove najnovije fotke, u odjeći koja je na njima pa ako se stvarno dogodi ono najgore, lakše ćete prolaznicima objasniti koga tražite i kako stvarno izgledaju.

Za nedao Bog.
 

Pročitajte više