Ovi crteži krase sobu na pedijatriji KBC-a Zagreb. Napravile su ih mama i kći

Foto: Čitateljica

KAKO bi sebi i kćeri unijela malo veselja i boje u tmurnu bolničku sobu na odjelu pedijatrije KBC-a Zagreb, jedna mama prihvatila se kista i akrilnih boja. Vjerovali ili ne, kaže nam da do tada nikada ništa nije crtala, a kamoli po zidovima.

"Kako su zidovi u njenoj sobi bili u ne baš najboljem stanju, zamolila sam za dopuštenje da ih obojim i nacrtam na njima nešto. Mislila sam da, ako mi ne uspije, uvijek mogu obojiti zidove u bijelo. I tako je počelo", otkrila je.

Nakon što je dobila dopuštenje KBC-a Zagreb, likove je prvo iscrtala običnom olovkom, a zatim ih obojila bojama koje je posudila u bolničkoj dječjoj igraonici.

"I moje je dijete, naravno, sudjelovalo, najviše u osmišljavanju likova. Napravile smo da svaki lik karakterno odgovara jednoj osobi s odjela. Tako je zabava počela. Malo-pomalo, dodavani su novi likovi na zid", kaže nam ova majka, koja je htjela ostati anonimna.

Morski pas predstavlja glavnog doktora, crvena ribica koja bježi u strahu je specijalizant, hobotnica je glavna sestra, a narančasta ribica je doktorica koja je uvijek imala vremena zastati i objasniti sve što je pacijente zanimalo.

Očekivano, ova soba je ubrzo postala najposjećenija u čitavoj bolnici.

"Čak mi je dijete počelo dobivati i mito od osoblja koje je htjelo dobiti svoj lik na zidu", našalila se.

Nakon ovog zida, mama i njezina kći ukrasile su još jedan zid sobe žirafama.

Autorica nam priznaje da je dirnuta nakon saznanja da su šareni zidovi, koje je izradila s kćeri, uljepšali boravak u bolnici još nekoj djeci i roditeljima. Naime, svoju je priču podijelila u jednoj Facebook grupi i pokrenula lavinu pozitivnih komentara.

"Znači, vi ste ta čarobna teta koja je napravila veseli zid za tmurne dane kad smo bile na Rebru. Ovaj zid nam je uvijek bio veselje, i kad bi morale ostati, kći me uvijek pitala idemo li u onu lijepu sobu s morem. Kao mama koja je često bila na odjelu, želim vam reći hvala od srca", glasi jedan komentar.

"Hvala vam što ste svoj talent i trud uložili kako biste malim, ali i tako velikim borcima učinili dane zanimljivijima", piše druga osoba.

"Ovo je predivno! Kad bi sve sobe u bolnicama tako izgledale, vjerujem da bi nam bolnice ostale u ljepšim sjećanjima", poručuje treća.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.