Ovo je najučinkovitiji način da pomognemo djetetu koje ima začepljen nos

Screenshot: TikTok

SVI znamo da je jedan od najgorih simptoma prehlade začepljen nos, pogotovo kada legnemo i imamo osjećaj da ne možemo disati. Isto je i s djecom, ali postoji način da im olakšamo.

Vjerojatno ste čuli za ispiranje nosa fiziološkom otopinom. To će vam savjetovati svaki pedijatar, ali ako se s tim još niste susreli, mama Jimi Wilson demonstrirala je kako izgleda proces. Špricu je napunila fiziološkom otopinom, a kćer je posjela na umivaonik. Djevojčicu je primila za bradu i u jednu nosnicu naglo uštrcala sadržaj šprice. Kroz drugu nosnicu izašlo je sve što je uznemiravalo curicu i otežavalo joj disanje.

@jimtuck95 Nasal irrigation is such a great tool for congestion in your little ones. I have a pinned video to explain the whole process! #nasalirrigation #sickkids #congestion #congestionrelief ♬ The Way I Live - Baby Boy da Prince

Prema klinici Cleveland, ispiranje nosa je "sigurno i jednostavno" te može ublažiti simptome "infekcije sinusa, alergija, prehlade ili drugih stanja gornjih dišnih puteva".

Pročitajte više