Ovo je pet tipova mama na Božić: u kojem se vi prepoznajete?

Foto: Pexels

BOŽIĆNO razdoblje itekako utječe na mame, i to na mnogo različitih načina. Obaveze oko djece, zamatanje poklona, kuhanje, čišćenje... Sve su to stvari koje čekaju svaku mamu tijekom blagdana, pa tako ni božićni nisu nikakva iznimka. Neke su za vrijeme ovog blagdana uzbuđenije čak i od djece, dok drugima sve to predstavlja veliki stres i jedva čekaju da napokon završi.

U nastavku vam donosimo zabavnu listu mama na Božić, a vi ćete najbolje prepoznati kojoj skupini pripadate.

Opuštena mama

Ova mama potpuno je opuštena i ne zamara se bespotrebnim brigama. Nije joj važno je li sve u kući počišćeno niti je li baš svako jelo ispalo kako je možda trebalo. Ova mama zna da je najvažnija stvar na Božić dobro se opustiti i zabaviti sa svojom obitelji pa je upravo to ono što joj je najvažnije. Ako se nju pita, sve ostalo može pričekati.

Organizirana mama

Ovoj mami apsolutno ništa ne može promaknuti. Već nekoliko tjedana prije Božića ona je isplanirala sve - od kupnje i kićenja drvca, pospremanja kuće, kuhanja ručka pa sve do zamatanja poklona. Sve je pomno isplanirano tjednima, a možda i mjesecima unaprijed. Za ovu mamu ne postoje iznenađenja, a nema ni stresa jer je već davno napravila sve što treba.

Stresirana mama

Za razliku od mame koja je sve unaprijed organizirala i isplanirala, ova mama nažalost sve ostavlja za zadnji tren. Osjeća se loše jer misli da ništa neće stići, a također je pod stresom jer zna da neće sve uspjeti napraviti kako je zamislila. Njoj je Božić jedan od najstresnijih dana u godini i vrlo rijetko uživa u njemu, jedva čeka da sve zajedno prođe.

Mama koja obožava Božić

Ova se mama više veseli Božiću nego njezina djeca. Kićenje drvca njoj je omiljena aktivnost, a pripremanje božićnog ručka i gledanje božićnih filmova omiljena su joj uspomena baš svake godine. Svoju sreću i uzbuđenje oko Božića prenosi i na svoju djecu koja baš poput nje jedva čekaju ovo čarobno doba godine.

Mama Grinch

U redu, ona zapravo nije pravi Grinch, ali definitivno misli da je Božić postao komercijaliziran te se sve vrti isključivo oko zarade. Često zna govoriti kako su ukrašavanje kuće, priprema bogatih blagdanskih jela i pretjerivanje s poklonima zapravo bespotrebno bacanje novca, ali onda će na božićno jutro ipak popustiti pa odgledati Sam u kući zajedno sa svojom djecom i dobro se zabaviti.

Pročitajte više