Ovo su top imena za roditelje koji žele bogatu djecu

Foto: Unsplash

KAD je riječ o odabiru imena za bebu, odluku nije uvijek lako donijeti. No ako želite svom djetetu povećati šanse da bude milijarder, onda je dobro znati koja su imena najučestalija među najbogatijim ljudima na svijetu. 

HushHush.com je proučio listu najbogatijih ljudi Sunday Timesa i otkrio koja imena najčešće nose muškarci i žene među njima.

"U svijetu postoji otprilike 2000 milijardera. Njihova imena se razlikuju, ali ima i nekoliko njih koji dijele ime. Iako je tradicija važna, također mislimo da je poželjno davanje imena zbog kojeg je statistički vjerojatnije da će dijete biti uspješno. Naravno, pred roditeljima, a i djetetom, je puno posla da se to doista i ostvari, ali i odabir imena je dobar početak", komentirao je Aaron Harpin, osnivač HushHush.com.

Među vodećim muškim imenima David se pojavio 74 puta, dok se Alex pojavio 67 puta. John ili Jon, treće po učestalosti muško ime milijardera, pojavilo se ukupno 61 put. Gledajući njihove ženske kolegice, otkriveno je da je Elizabeth (43) bilo najčešće ime, a slijede Jasmine (32) i Ruth (31).

Evo o kojim je imenima riječ.

Dječaci: 

  1. David
  2. Alex
  3. John/Jon
  4. James
  5. Mark
  6. Jeffrey/Jeff
  7. Larry
  8. Bill/William
  9. Rob/Robert
  10. Michael

Djevojčice:

  1. Elizabeth/Elisabeth
  2. Jasmine
  3. Ruth
  4. Leonie
  5. Sofia
  6. Whitney
  7. Zara
  8. Rachel
  9. Linda
  10. Isabella

Pročitajte više