Par koji ide na 10 putovanja godišnje kaže da je izležavanje bolje od imanja djece

25-godišnja Hannah Bird i njezin suprug Charlie Caper (24) ponosni su DINK-ovi. Akronim DINK dolazi od engleskog izraza "dual income, no kids", odnosno na hrvatskom "dvostruki prihod, bez djece". Označava sklopljeni brak ili partnerstvo u kojem oba partnera imaju prihode, ali nemaju djece niti ih planiraju imati.

Njih dvoje uživaju u životnom stilu koji vode, koji uključuje deset putovanja godišnje. Zajedno su posjetili 35 zemalja te uživaju i u aktivnostima poput padobranstva, skijanja i ronjenja. Sve to ne bi zamijenili djecom.

"Mogli bismo uštedjeti za našu buduću djecu, ali umjesto toga smo odlučili biti sebični. Ulažemo u uspomene. Stalno nas pitaju kada ćemo zasnovati obitelj, ali mi to ne planiramo. Ne treba posramljivati ljude koji ne žele djecu", izjavila je Bird.

Par je posjetio Indiju, Japan, Australiju, Island, Španjolsku, Austriju, Hrvatsku i mnoge druge zemlje te ciljaju na jedno putovanje mjesečno.

"Biološko dijete ne možemo imati jer Charlie ima srčani problem uzrokovan mutacijom gena. Ja sam pobijedila difuzni limfom velikih B-stanica. Bez obzira na to, da imamo djecu, ne bismo mogli uživati kao sada", smatra Bird.

➡️🇭🇷🤍

Objavljuje Hannah Bird-CamperPetak, 3. rujna 2021.

Iako mnogi misle da život ne može biti ispunjen bez djece, Hannah i Charlie smatraju da je to pogrešna predodžba.

"Ljudi misle da nemate ispunjen život ako nemate djecu. Prilično sam sretna što ležim na plaži. Izležavanje je bolje od imanja djece. Ako želite djecu, to je u redu, baš kao i ako ne želite", zaključila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.