Parovi su popisali koje kućanske poslove najviše mrze. Slažete li se s njima?

Foto: Shutterstock

Osim romantičnih aktivnosti, veza i brak donose i neke obaveze u kojima baš i ne uživamo. Yelp je proveo anketu među 2000 parova i ispitao kako kućanski poslovi utječu na odnose.

Prema rezultatima istraživanja, neki se zaista jako trude izbjeći obavljanje kućanskih poslova kad god im se ukaže prilika.

"Prosječni ispitanik potroši do 690 sati godišnje na kućanske poslove, što je nešto više od 13 sati tjedno", prenosi Real Simple.

Ispitanici vjeruju da obavljanjem poslova troše dragocjeno vrijeme i zato se njih dvije trećine odlučilo zaposliti kućnu pomoćnicu. Njih 47 posto kaže da im je to osiguralo više vremena u danu, a 42 posto ističe da su tako ublažili stres i izbjegli prepiranje s partnerom.

Kućanski poslovi uzrokuju napetosti u vezi

Prema anketi, 80 posto ispitanika požalilo se na nesuglasice oko kućanskih poslova. Najviše se sukobljavaju oko toga kada treba obavljati kućanske poslove (53 posto), kako to učiniti (50 posto), tko bi to trebao učiniti (48 posto), trebaju li angažirati profesionalca (39 posto) i oko kvalitete rada angažiranog profesionalca (32 posto).

Čak 61 posto ispitanika tvrdi da moraju ponovno čistiti nakon svog partnera jer nisu zadovoljni načinom na koji je on obavio posao. Mnogi su čak spremni žrtvovati neke iznenađujuće stvari kako bi zauvijek mogli prestati obavljati kućanske poslove. Više od trećine bilo bi spremno odreći se alkohola, a petina seksa, ako bi to značilo da se više nikada neće morati mučiti s kućanskim poslovima.

Pet najomraženijih kućanskih poslova

Kada su upitani o tome koje kućanske poslove najviše mrze, ispitanici su naveli pranje suđa, rublja, čišćenje kupaonice, metenje i usisavanje te kuhanje i kupovinu namirnica.

 

Pročitajte više