Piercer odbio zahtjev roditelja da probuše uši svojoj dva tjedna staroj bebi

Screenshot: TikTok

BODY piercer izazvao je raspravu nakon što je odbio na zahtjev roditelja probušiti uši bebi staroj samo dva tjedna. Adhum Price iz Birminghama postao je viralan na TikToku ranije ovog mjeseca kada je podijelio detalje razgovora s potencijalnom mušterijom koja je željela probušiti uši svojoj bebi.

Naime, otac mu se javio s pitanjem može li probušiti uši svom djetetu, na što ga je Price pitao za dob djeteta. Kad je muškarac rekao da je riječ o bebi staroj dva tjedna, Price se, kaže, morao suzdržati da ne opsuje. Umjesto toga, kratko mu je odgovorio: "Ne, oprostite, ne bismo bušili uši bebi staroj dva tjedna."

Kad ga je muškarac upitao postoji li minimalna dob za bušenje ušiju, Price ga je obavijestio da ne želi bušiti uši bebi bez informiranog pristanka.

"I inače to ne radimo djeci mlađoj od osam godina, a čak i tada tražimo informirani pristanak", pojasnio je Price te dodao da roditeljima uvijek savjetuje da razgovaraju s djetetom i doznaju je li to nešto što zaista žele.

@adhum_piercer_from_brum Some people need the tea ☕️ on informed consent, but tome and a place i guess. #fyp #foryoupage #piercingtiktok #piercersoftiktok #ukpiercers #informedconsent #underagechildrencannotgiveinformedconsentforpiercings #underage ♬ original sound - 𝔄𝔡𝔥𝔲𝔪 𝔓𝔯𝔦𝔠𝔢

Tata je pokušao uvjeriti piercera da je beba suglasna, ali on je ipak ostao čvrst pri svom stavu. U odjeljku za komentare razvila se burna rasprava o roditeljima koji maloj djeci buše uši.

"Ne razumijem roditelje koji misle da posjeduju tijelo svog djeteta", "Hvala ti što si glas razuma i što nisi pristao na ovo", pisali su oni koji su na strani piercera koji je odbio zahtjev roditelja.

Ipak, nekolicina je istaknula da je u određenim kulturama uobičajeno bušiti uši bebama.

Prema Američkoj pedijatrijskoj akademiji, bušenje ušiju može se raditi u bilo kojoj dobi sve dok se pažljivo izvodi. Ipak, pedijatri preporučuju odgađanje piercinga dok dijete ne bude "dovoljno zrelo" da se samo brine o mjestu piercinga.

U mnogim kulturama bušenje ušiju djevojčicama smatra se tradicijom. U Latinskoj Americi, Indiji, dijelovima Afrike i Bliskom istoku roditelji često buše uši svojoj bebi u ranoj dobi. Karnavedha Sanskar je hinduistička tradicija koja se prakticira u Indiji, u sklopu koje se djeci buše uši u prvoj ili trećoj godini života, navodi BabyCenter.

Pročitajte više