Pomajka izbacila pokćerku iz kuće jer joj je odbila besplatno čuvati djecu

Foto: Unsplash

AKO stupite u brak s nekim tko ima djecu iz prethodne veze, ta djeca postaju dio vašeg života. To ponekad nije lako, ali razumno je pretpostaviti da vaš partner i njegova djeca dolaze u paketu. Čini se da se jedna žena s tim baš ne slaže, ako je suditi po njenoj objavi na Redditu.

"Razgovarala sam sa svojom pokćerkom nekoliko mjeseci prije početka ljeta i pitala sam je može li čuvati svoju braću i sestre tijekom ljeta budući da ja i njezin otac radimo. Ja sam trudna i nastojimo uštedjeti što više novca", napisala je žena.

16-godišnja djevojka rekla je da ne može pristati na to jer već ima planove za ljeto. Ponudila je pomagati s vremena na vrijeme ako bude potrebno, ali se nije htjela obvezati na čuvanje djece tijekom cijelog ljetnog odmora.

"Rekla sam joj da mi to ne odgovara jer je to posao s punim radnim vremenom i trebam je svaki dan", napisala je pomajka.

Tjedan dana kasnije žena je čula da njezina pokćerka preko ljeta čuva djecu svoje tete, pa ju je pozvala na red. "Pitala sam je zašto je lagala", nastavila je.

"Rekla je da joj teta plaća i pomaže joj u učenju španjolskog. Također je rekla da ju teta vodi u Portoriko kako bi bolje upoznala svoju kulturu. Rekla sam joj da bi uvijek trebala izabrati obitelj umjesto novca i da mi je sad jasno da joj je zabava vrjednija od provođenja vremena s obitelji, kao i da joj neću dozvoliti da živi s nama kad počne škola."

Djevojka nije na to odgovorila, već je samo prestala dolaziti kod njih, što je nagnalo i ostalu djecu iz suprugovog prvog braka da ih prestanu posjećivati. 

Otac je ljut na svoju novu suprugu jer mu je otjerala djecu, a njihova se zajednička djeca stalno pitaju kada će opet vidjeti svoju polubraću i polusestre.

Ljudi su bili vrlo odlučni oko toga tko je u pravu

Pomajka je upitala korisnike Reddita je li pogriješila što je zabranila djevojci da živi s njima.

"Tvoja pokćerka ne postoji da bi ti cijelo ljeto besplatno čuvala djecu", komentirala je jedna osoba. "Prestani se ljutiti što je izabrala osobu koja je dovoljno cijeni da joj plati. Zar si iznenađena što tvoja manipulativna prijetnja nije upalila?"

Druga je dodala: "Nije li njezina teta obitelj? Teta naspram opake maćehe? Zvuči kao da je izabrala obitelj."

"Teta koja plaća čuvanje djece, uključuje se u obostrano korisnu razmjenu, ulaže u izlaganje svoje nećakinje kulturi i putovanjima koja su značajna za nju ili maćeha koja je trudna, ne može si priuštiti čuvanje djece i želi besplatnu dadilju s punim radnim vremenom. Kvragu... Teško je izabrati," oglasila se treća osoba.

Neki su sugerirali da je žena trebala razmisliti o brizi za djecu prije nego što je odlučila rađati, a drugi su bili iznenađeni što je njezin muž još uvijek s njom.

 

Pročitajte više