"Pomozi mi da se sjetim da sam još uvijek ona žena u koju si se zaljubio"

Foto: 123rf

ŽIVOT vam se može okrenuti za 360 stupnjeva kad dobijete troje male djece i jednostavno, zbog tolike brige za njih, žene jako često zanemare sebe, svog partnera i svoj brak. 

"Tada nam treba mala pomoć sa strane - pomoć da se sjetimo da u ovoj ulozi majke još uvijek čuči  ona žena u koju su se naši partneri zaljubili. Žena koja je žena, a sada majka, samo što nedostatak vremena i toliko obaveza majku udalje od te žene". Zato je jedna majka troje djece, koja je polako počela gubiti iz vida onu ženu od ranije, napisala svom suprugu iskreno pismo u kojem ga moli da je podsjeti na ženu u koju se zaljubio. 

Pismo je jako dirljivo, napisano od strane majke koja je danas više majka nego žena, i zbog toga ga vrijedi pročitati. 

Uživajte u pismu Beth Anderson, jer ćete se, vjerujemo, pronaći u njenoj poruci, baš kao i želji da i vama vaš suprug pomogne da opet probudite onu ženu u sebi koja je osvojila svog partnera. 

"Možda nisi toliko svjestan, ali svaki moj dan izgleda kao konačno završen boksački meč u kojem se više ne zna tko je pobijedio, a tko izgubio, jer čini mi se da sam jedini gubitnik svaku večer baš ja. Nije da se baš toliko žalim, nije da na to nisam navikla, ali voditi svakodnevno borbe sa zahtjevnom bebom, još zahtjevnijim vrtićarcem, koji je u fazi pomicanja svih granica, a o našem tinejdžeru da i ne govorimo. 



Dakle, preživjet ću, ali trebam tvoju pomoć. Ne da preuzmeš moju odgovornost, nego da ostaneš moja mirna, sigurna luka. Obećavam - ne tražim ništa veliko. Tražim od tebe samo da mi pomogneš da se sjetim da u meni još uvijek čuči ona žena u koju si se zaljubio, jer ja sam to iskreno zaboravila.

Možeš li mi činiti to? 

1. Možeš li, kada dođeš kući pozdraviti djecu, posebno pozdraviti i mene - ženu u koju si se zaljubio? 

2. Uzmi trenutak vremena, pogledaj me u oči i doista budi radoznao kada me pitaš kako sam provela dan. 

3. Kada uđeš u naš dom, molim te, ignoriraj i nered i cendranje i golu djecu koja možda trče okolo, znaj da jednostavno ne stignem sve i da se trenutno bavim nečim četvrtim. 

4. Pohvali me za moj trud, znaj da me za sve to što napravim svakoga dana ne hvali baš nitko, a ta mi je pohvala, iako tebi možda zvuči beznačajno, zapravo jako važna. 

5. Budi zainteresiran za moje svakodnevne drame. To možda nisu drastične drame, to možda nisu velike stvari, ali to je ono s čim se ja svakodnevno borim. Znam da te nema po cijele dane i zato i ne očekujem da ćeš ti biti taj koji će te drame i dramice rješavati, ali trebam te samo da budeš moja podrška. I ne - nipošto ne želim da mi kažeš da sam smiješna što toliko energije trošim na sve te silne dječje gluposti - ako to zaista misliš, prešuti, i svoje mišljenje reci eventualno nakon što se ja do kraja smirim. 

6. Ako već nisi, molim te postani svjesniji da život s djecom nije težak samo zbog toga što su djeca zahtjevna. Biti mama 24 sata na dan znači i to da je mama izolirana od svijeta, a to je situacija koja svaku ženu prilično udaljava od svega što joj je nekada bilo važno i što joj još uvijek mora biti važno. 

7. Trebam te da me zagrliš i da mi pokažeš da sam ti još uvijek atraktivna. Nakon što se cijeli dan posvećujem djeci i njihovim potrebama, na kraju dana trebam da mene netko tako doživi, pa makar na kratko. Da me zagrli i da me samo malo drži. 

8. Trebam tvoj kompliment. Iako sam već tri dana u istim tajicama i s kosom svezanom u rep - trebam te da mi kažeš da sam ti još uvijek lijepa. Ako i slažeš, nevažno, to je ono što trebam jer se svaka žena mora osjećati lijepom. 

9. Molim te, obrati pozornost kada dođeš kući - ako sam zatrpana vešom, suđem, igračkama i uplakanom djecom, znaj da je iza mene još jedan jako težak dan i da mi tada ne treba tvoja podrška da sve to spremim - trebaš mi ti da mi kažeš da je i takva situacija skroz u redu. Trebam te da me podsjetiš da postoje važnije i potrebnije stvari od čiste kuće. 

Ja znam da znaš koliko naporno radim da kuću i djecu održim koliko-toliko normalnima. Znam i da znaš koliko sam zahvalna za sve što ti činiš za nas, ali moram znati da znaš da je s vremena na vrijeme potrebno jednostavno me podsjetiti da sam uz to što sam majka i kućanica još uvijek ona žena u koju si se zaljubio. Oprosti, ali ti moraš biti taj koji će me podsjetiti na nju jer ja sam se, priznajem, već malo izgubila u ovim novim ulogama. 

Budi taj koji će ponekad ignorirati sve u kući i jednostavno uzmi zadatak da u meni, kada nitko ne gleda, probudiš tu ženu koja spava, zatrpana drugim ulogama i mnogim obavezama. 

Pročitajte više