Popularna igračka šokirala je ljude: "Ne znam koliko košta, ali nije vrijedna novca"

Screenshot: TikTok

Jedna igračka postala je hit, ali nije toliko oduševila roditelje i korisnike Reddita koji smatraju da stvara previše otpada. Plastični kotao u kojem djeca rade čarobni napitak iz kojeg na kraju vade plišanu igračku, za Božić je poželjela gotovo svaka djevojčica. No, ljudi smatraju da stvara značajnu količinu nepotrebnog otpada zbog plastične ambalaže i sintetičkih materijala koji stvaraju dim iz kotla.

"Dakle, upotrijebite je jednom i ostane vam prazan plastični kotlić, plišana igračka i hrpa jednokratne plastične ambalaže. Ne znam koliko košta, ali nije vrijedna tog novca", napisao je muškarac koji je započeo raspravu.

@asmrplayroom WORTH. EVERY. PENNY. ✨🤯🤩 #asmr #magicmixies #potion ♬ original sound - ASMR Playroom

"Moja je kći poželjela tu igračku, ali sam je odbila kupiti. Otpad od ambalaže igračaka izvan je kontrole. Toliko se plastike ne može ni reciklirati", odgovorila je jedna majka.

Mnoge su dječje igračke izrađene od bionerazgradivih materijala, poput plastike. Povrh toga, ambalaža koja se koristi za te igračke obično je plastična za jednokratnu upotrebu. Kada se bace, te plastične igračke i njihova ambalaža na kraju zagađuju vode i mora ili se gomilaju na odlagalištima otpada. Industrija igračaka sektor je koji najviše koristi plastiku u svijetu. U SAD-u 90% kupljenih igračaka napravljeno je od plastike.

Otpad od plastičnih igračaka nije jedini problem. Proizvodnja plastičnih proizvoda oslanja se na energiju koja pridonosi porastu temperature planeta. Kao rezultat toga, i proizvodnja i uporaba plastike štetne su za okoliš.

Srećom, postoje načini na koje možete smanjiti unos plastike kod sebe i svoje djece. Drvene igračke izvrsna su alternativa plastičnim proizvodima, koje nisu samo isplative, već su i bolje za okoliš i vašu djecu.

Pročitajte više