Priča koja stoji iza ove fotografije još je ljepša od nje same

Foto: Facebook/Pinterest

ČULI STE za rainbow bebe - djecu nade - to su bebice koje su došle na svijet nakon što je majka, prije tog dugo iščekivanog trenutka, imala pobačaj ili rodila mrtvorođenče. Tužne priče koje se kriju svugdje oko nas i zato ovakva djeca nade pobuđuju posebnu pozornost, ne samo od svojih presretnih roditelja već i okruženja koji znaju, pročitaju, doznaju da njih. 

Jer doista - dobiti bebu najveća je sreća, a dobiti je nakon tako tužnog iskustva, često i nekoliko njih zaredom, s toliko strepnje umotanih u devet mjeseci čekanja i nadanja - to je onda doista sreća do neba.  

Zato vam predstavljamo malenu Charlotte - najsvjetliju zraku sunca njene obitelji, bebicu koja je na svijet došla prije nekoliko mjeseci, a kako predstavlja dijete nade, roditelji su odlučili unajmiti fotografa koji će ju ovjekovječiti upravo s tim prepoznatljivim simbolom duginih boja. 
 
Fotografiju su odlučili podijeti sa svijetom, ne samo zato što smatraju da je fotografija prelijepa (iako zaista jest divna) već zato da odaju počast svim bebama anđelima i pokažu roditeljima koji su, nažalost, iskusili slična iskustva - da nade ima. I da će ta zraka sunca jednom možda i njima obasjati srećom onu oluju i bujicu koju su prošli. I koju nikada neće zaboraviti, ali će im možda njihovo dijete nade dati tu potrebnu zraku koja će konačno ugrijati njihova srca. 
 
Pričamo pjesnički tonom, jer život jest pjesma - a ova fotografija, odnosno cijelu seriju malene Charlotte, koje je snimila američka fotografkinja Jen Priester krije ustvari mnogo dublju simboliku od dosad opisane. 
 
Jer ako malo bolje promotrite fotografiju, nije slučajno što je Jen Priester malenu Charlotte fotografirala baš na ovoj sivkastoj podlozi, bebicu postavila na krzno, a simboliku duginih boja namjestila u jednom, odnosno drugom smjeru.


 
Sivkasta podloga označava olujne boje tuge, krzno označava oblake gdje maleni anđeo prethodnik sada spava, a dugine boje s jedne strane počinju ljubičastom bojom, a završavaju crvenom bojom dok su na glavici bebe one namještene u suprotnom smjeru. Od zemlje do neba, odnosno od neba do zemlje. 
 
A koliko nade u ovom svijetu ima ne svjedoči samo ova fotografija, ima ih mnogo, pogledajte, i zato dragi mame i tate koji ste prošli slične oluje života, budite optimisti jer možda baš vi uskoro dobijete novu priliku za jednu ovakvu zraku sunca. 





 
 
 

Pročitajte više