Psihologinja izdvojila tri najgora roditeljska savjeta

Foto: Shutterstock

Odgoj dolazi s brojnim izazovima, a svaki roditelj želi se s njima uspješno nositi. No, ponekad možda nisu sigurni kako prevladati te izazove, stoga se okreću obitelji i prijateljima za savjete. Međutim, psihologinja i majka troje djece, dr. Jazmine McCoy, tvrdi da neki savjeti mogu uzrokovati više štete nego koristi. U nedavnoj Instagram objavi istaknula je tri takva savjeta.

1. Možeš spriječiti izljev bijesa.

"Ovo razmišljanje je toksično. Implicira da postoje stvari koje možemo učiniti kako bismo spriječili svoju djecu da imaju osjećaje, a to je nemoguće. Zbog toga se roditelji mogu osjećati loše jer misle da nisu dovoljno dobri u odgoju ako nisu uspjeli zaustaviti tantrum", istaknula je psihologinja u objavi. 

2. Ignoriraj svoju djecu kada imaju izljev bijesa.

McCoy ističe da roditelji tijekom sukoba ili tantruma mogu uzeti pauze ako im je to potrebno, no potpuno ignoriranje može samo pogoršati situaciju.

3. Ostani smiren/a.

"Shvaćam da je namjera dobra, ali ovaj savjet je stvarno nejasan i implicira da postoje 'dobre' i 'loše' emocije. Također, prilično je nerealan", zaključila je psihologinja. 

Pročitajte više