Roditelji otkrili da su svoju kćer od pelene počeli odučavati kad je imala dva tjedna

RODITELJI 15-mjesečne djevojčice Byron Bay Montana Lower i Tom Linwood koriste se metodom eliminacijske komunikacije (EC). Cilj te metode koja postaje sve popularnija, a koja se među roditeljima naziva bespelenaštvo, jest naučiti bebe da signaliziraju kad imaju potrebu obaviti malu ili veliku nuždu.

Par je podijelio video o tome kako su koristili EC u slučaju svoje kćeri, a podijelili su i savjete za sve roditelje koji su zainteresirani za to. Tako je Tom naglasio kako su pelene "luksuzni predmet", dok je Montana istaknula da jednokratne pelene postoje tek posljednjih 50-ak godina. Iako su priznali da njihova kći još uvijek ponekad koristi pelene, drastično su smanjili potrošnju te ističu da je EC puno bolja opcija i za okoliš. Također, tvrde da djelomično EC-anje prakticiraju otkako je njihova kći imala tek dva tjedna.

"Bebe se rađaju bez unaprijed stvorenog znanja o tome gdje obavljati nuždu pa ih, ako ih ne naučimo da koriste pelenu, nećemo morati ni odučavati od toga", objasnila je Montana.

Za sve roditelje koji žele sa svojom djecom isprobati EC par je podijelio nekoliko savjeta koji će im pomoći da sve prođe glatko. Također, otkrili su i da je trening njihove kćeri trajao tek jedan dan pa ona sada već neko vrijeme ne vrši veliku nuždu u pelenu. Kako kažu, sve se svodi na osluškivanja potreba vašeg djeteta.

"Svaka mama zna kada je njezina beba gladna i postoje naznake za to, a isto tako bebe daju znakove kada trebaju na WC. Radi se samo o tome da osluškujete i pazite", dodao je Tom.

Rekli su i da je s treningom bolje započeti ljeti, kada djeca obično nose manje odjeće. Također, pametno je odmah nabaviti kahlicu koju ćete moći nositi kada negdje idete. No istaknuli su i kako ne možete prisiliti dijete da koristi kahlicu ako ono to ne želi ili nije spremno, prenosi The Sun.

Pročitajte više