Roditelji se srame jer im djeca bolje razvrstavaju otpad

Foto: Instagram

SVI trebaju početi voditi više računa o okolišu, a mlađe generacije taj su zadatak shvatile vrlo ozbiljno.

Novo istraživanje pokazalo je da mnoga djeca posramljuju roditelje koji imaju lošije navike recikliranja od njih samih. Istraživanje je provedeno među 2000 djece u dobi od pet do 18 godina i otkrilo je da jedno od šest djece smatra da ima više znanja o recikliranju nego njihovi roditelji.

Jedna četvrtina djece čak je priznala da redovito potiču svoje roditelje da u nabavku ponesu platnene ili vlastite vrećice.

„Naš prioritet je smanjenje plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu i željeli smo vidjeti jesmo li na dobrom putu prema novim naraštajima. Rezultat je pokazao da su djeca itekako angažirana po pitanju održivog življenja, a to redovito primjećujemo i kroz aktivnosti koje provodimo u školama“, izjavio je Mike Pickering ispred tvrtke The Midcounties Co-operative koja je provela istraživanje.

Svaki četvrti roditelji je priznao bi osjećao sram kada bi ih dijete uhvatilo u krivom postupanju s otpadom. Međutim, petina osjeća ponos jer su njihova djeca toliko predana zdravlju planeta.

Većina roditelja pohvalila je škole koje njihovu djecu podučavaju pitanjima održivosti i recikliranju zbog čega mladi danas pokazuju brigu za svijet u kojem žive.

Pročitajte više