S ovom aplikacijom dijete više nikad neće ignorirati vaše poruke

Foto: Instagram 

IMATE li kod kuće tinejdžera ili još mlađe dijete koje je mobitel dobilo samo i isključivo da se može javiti roditeljima, vjerujemo da će vam se svidjeti ova aplikacija.

Ona je namijenjena baš takvima, a osmislio ju je tata koji ima baš takvo dijete pa jako dobro zna kako riješiti ovaj tipičan problem na relaciji dijete-roditelj. 

Naime, jako je zanimljivo kako klinci te dobi nikada, ali nikada ne ispuštaju mobitel iz ruke, a opet, kad ih trebate, kad ste za zabrinuti za njih, oni se ne javljaju. 

Tome je htio stati na kraj tata Nick Herbert čiji je sin tek jedan od tinejdžera sličnog ponašanja, pa mu je "smjestio pušku" svojom aplikacijom. 

Nazvao ju je ReplayASAP, a ona doslovno "zamrzne" mobitel, zaključa ga i upali čujni alarm, za slučaj da je dijete stavilo mobitel na bešumno. Tako aplikacija tjera dijete da, kad mama ili tata pošalju poruku, ostavi sve što radi i sve dok ne vrati poruku zabrinutim roditeljima, mobitel ostaje zamrznut za sve ostale radnje i još pritom prilično iritantno tuli. 

Ako ih tako nešto ne natjera da se iste sekunde jave svojim zabrinutim roditeljima, ne znamo što hoće. 

 

 

Pročitajte više