Sa samo 13 godina ova je djevojčica postala tattoo-umjetnica

Foto: YouTube screenshot

U SINGAPURU je teško pronaći osobu koja nije čula za Lilith Siow. 13-godišnja djevojčica postala je tattoo-majstorica o kojoj se puno govori. 

U medijima se prvi put pojavila 2019. godine, kad je sudjelovala u izložbi Culture Cartel, i pokazala mirne ruke i sposobnost rada pod pritiskom. 

Njezin otac je poznati singapurski tattoo-majstor Joseph Tan, koji ima više od 20 godina iskustva, a svemu što zna podučio je i svoju kćer. Upitao je Lilith želi li učiti o ukrašavanju tijela, a kad je dobio potvrdan odgovor, počeo ju je voditi u svoju radnju.

Djevojčica je svaki slobodni trenutak provodila s ocem. Proučavala je njegov rad i upijala trikove. Nakon šest mjeseci bila je spremna napraviti svoju prvu tetovažu. "Žrtva" je bio prijatelj njezinog oca, koji je dopustio da mu tetovira na tijelu lik iz animiranog filma. Bila je nervozna i trebalo joj je 90 minuta da dovrši tetovažu, ali rezultat je sve oduševio. 

"Bilo me strah. Kad crtate pa pogriješite, uzmete gumicu i ispravite. Kod tetovaže toga nema", pojasnila je Lilith.

Samopouzdanje joj je s vremenom naraslo i napravila je stotine tetovaža. Stručnjaci su uvjereni da je pred njom blistava budućnost u ovom poslu.

Pročitajte više