Serena Williams morala je prestati dojiti kako bi bila u što boljoj formi za Wimbledon

Foto: Instagam

SERENA Williams u rujnu prošle godine je rodila kćer i usprkos brojnim problemima na koje je kao novopečena majka naišla, uspjela se vratiti na teniske terene. Nakon što se povukla iz osmine finala Roland Garrosa zbog ozljede, na upravo otvorenom Wimbledonu savladala je Arantxu Rus (7:5 6:3).

Za Serenu je ovo velik uspjeh zbog teškoća tijekom oporavka nakon poroda. Naime, osim plućne embolije i hematoma, William se morala nositi i s postporođajnom depresijom.

Nakon prvog odigranog meča u svibnju, tenisačica je na Instagramu objavila fotografiju s terena na kojem se pojavila u crnom odijelu.

“Za sve mame koje su imale težak oporavak nakon poroda. Ako ja mogu, možete i vi. Volim vas sve!” napisala je.

Njezin suprug Alexis Ohanian napisao je: “Supermama se vratila.”

Kako bi bila u što boljoj formi za Wimbledon, Serena je odlučila prestati dojiti.

“Svi su govorili da mršaviš kad dojiš. Ja sam naučila da je svatko drugačiji, svaka osoba je drugačija, svako tijelo je drugačije”, izjavila je i dodala kako joj nije uspijevalo smršavjeti tijekom dojenja usprkos intenzivnim treninzima i strogoj veganskoj dijeti.

“Za moje tijelo dojenje nije funkcioniralo. Uzela sam Olympiju u naručje i razgovarala s njom. Rekla sam joj da ću prestati. Malo sam plakala, a ona je bila dobro”, rekla je Serena i dodala kako je prestanak dojenja bio jedna od najtežih stvari koje je morala učiniti kao mama.

Nakon što je prestala dojiti, počela je mršavjeti.

“U prvom tjednu sam izgubila pet kilograma. Bilo je ludo. Kilogrami su se samo topili.”

Williams je dojila kćerkicu u prvim mjesecima života jer je htjela najbolje za nju.

“Bilo mi je važno izdržati tri mjeseca, onda četiri. Na kraju sam rekla da možemo i do šest”, ispričala je tenisačica koja je u lovu na osmi naslov osvajačice Wimbledona u karijeri.

Pročitajte više