Škola odredila limit za darove jer su roditelji počeli poklanjati skupe torbice

Foto: 123RF

RODITELJI čija djeca polaze privatnu školu St. Helen i St. Katherine u Oxfordshireu više za poklon učiteljima ne smiju izdvojiti više od 50 funti, odnosno 440 kuna. 

To je odlučeno nakon što su roditelji počeli kupovati skupocjene Mulberry torbice i bonove za ponajbolje restorane. 

Osoblje škole tvrdi da su zbog toga dovedeni u “neugodnu poziciju” pa će sada roditelji i skrbnici smjeti kroz godinu potrošiti najviše sto funti (880 kuna), a do sada su izdvajali i nevjerojatnih 5490 funti, odnosno 48 i pol tisuća kuna, piše Times.

“Pravilo je postojalo godinama, ali morali smo poslati roditeljima pismo da bismo im to pojasnili. Imamo izvrstan odnos s roditeljima upravo zahvaljujući komunikaciji”, pojasnio je David Eley.

Mirror piše da je jedan učitelj rekao da je i deset funti (90 kuna) previše za dar.

“Osjećao bih se poniženim kada bi jedan roditelj na mene morao potrošiti deset funti jer, kada se zbroji cijeli razred, dolazimo do iznosa od preko 300 funti”, napisao je i dodao: “Najviše cijenim čestitku u kojoj mi roditelji kažu da im je dijete sretno.”

“Brine me što uopće treba pojašnjavati roditeljima da je normalno izdvojiti do 50 funti”, osvrnula se na ovu odluku Janita Gray iz vodiča The Good School.

Prije nekoliko tjedana donesena je odluka prema kojoj od nove godine polaznici škole Woodchurch više neće smjeti nositi skupocjene kapute poput Canada Goose i Monclera koji stoje i do 600 funti, to jest 5300 kuna.

Škola se odlučila na takav potez kako bi zaustavila posramljivanje djece i izrugivanje među vršnjacima.

Pročitajte više