Slavna Osječanka objasnila i oduševila: Kućanice vs. zaposlene mame

Foto: Instagram

LOME se koplja oko toga kome je teže - mama koje su kod kuće ili onima koje rade.

Upravo se tom temom pozabavila i Osječanka koja svoju popularnost može zahvaliti ni više ni manje nego Oprah Winfrey. Naime, Kristina Kuzmić, koja se u SAD odselila za vrijeme Domovinskog rata, pobijedila je u prvoj sezoni emisije "Your OWN Show" koji je producirala upravo TV mreža Oprah Winfrey, a nakon toga je njezina popularnost samo rasla.

Danas je ona voditeljica i vlogerica, a njezin Facebook profil prati više od 2,5 milijuna ljudi. 

Njezine objave o odgoju djece, kulinarstvu i životu su zabavne, poučne, a najčešće urnebesne. Ameriku, ali i ostatak svijeta osvojila je iskrenošću i opuštenošću pa ne čudi što obožavatelje svaki put ispočetka uspije oduševiti.

Ovog puta na njezinom repertoaru našla se tema koja je uvijek aktualna među mamama, a često je i predmet rasprave: kome je teže - kućanicama ili zaposlenim majkama?

"Mame koje su kod kuće ne sjede po cijele dane i gledaju televiziju. Ne, ne, ne. One rade. Bez prestanka. Čak nemaju ni pauzu za ručak", objasnila je Kristina navodeći da je svaki obrok za ove mame kaotično, skoro pa opsadno stanje koje uključuje suze, izljeve bijesa i čišćenje hrane iz najskrovitijih mjesta koje možete zamisliti.

Ove mame ne primaju plaću niti dobivaju priznanja za svoj rad. Jedina eventualna nagrada je mir koji dobiju kada djeca navečer odu na spavanje.

Iako i sama kaže kako biti kod kuće s djecom ima svoje prednosti, većinom je predivno, ali je i iscrpljujuće toliko da ponekad niste sigurne možete li izdržati.

Ako ste pomislili kako je onda biti kućanica puno gore nego raditi izvan kuće - ne donosite prerano zaključke. Naime, baš kao što i Kristina navodi, ovim mamama kronično nedostaje sna, a šefovi za to najčešće nemaju ni najmanje razumijevanja. No, njihov posao ne prestaje ni kada napuste svoje službeno radno mjesto. Nakon što dođu kući čeka ih još jedan radni zadatak - biti mama.

Kao točku na 'i' ove rasprave, a možda i kao konačni zaključak vječnim raspravama, Kristina je objasnila kako ne shvaća etiketiranje zaposlenih mama kao "mama koje rade". Naime, smatra da sve mame rade od 0 do 24 bez obzira na to provode li dane u kući ili u uredu. Ako nju pitate, u ovoj priči nema pobjednika.

I ono najvažnije - mame koje rade izvan kuće vole svoju djecu jednako kao i one koje s njima provode cijele dane. 

Pročitajte više