Slavne ljepotice pokazale svoje mane i poručuju - sreća se krije u prihvaćanju sebe onakvima kakvi jesmo

Foto: Instagram/Pinterest 

Čak i ako nije mama Jennifer Aniston mogla bi nas naučiti jednu važnu lekciju – prihvatiti sebe i svoj život unatoč pritiscima javnosti nije tako lako kako se čini, no kada to jednom spoznamo tek tada možemo uživati u sreći. 

Iako nas „male i nepoznate“ često znaju zaslijepiti bljeskava svjetla pozornice pod kojima žive slavne osobe, jako često znamo smetnuti s uma njihovu nesavršenost. I još češće smetnemo s uma da su i one žene od krvi i mesa koje su predivne i prekrasne samo zato što takve moraju biti jer njihove karijere to od njih traže. U tome se po ničemu ne razlikuju od svih nas ostalih koji se također stalno moramo dokazivati svima oko sebe. Jednostavno, to je tako, ma što god mi rekli na to. 

No, postoji nešto po čemu se one i mi razlikujemo – a to je da mi jako često znamo pasti pod njihov utjecaj – divimo im se kako su lijepe i želimo biti (ponekad) poput njih, a kada one tako divne i krasne pokažu svoje nesavršenosti – tek im se tada divimo još više. I iako je to možda banalno za reći, ali nesavršenosti slavnih osoba katkad su prava hrana s kojima mi „mali i obični“ liječimo neke svoje frustracije. 

I zato su nam inspiracija. Posebno kada i one same priznaju koliko im je nekada bilo teško prihvatiti sebe i pronaći sreću u sebi, a kada su to konačno osvijestile o sebi, više se ne boje pokazati svoje nesavršenosti. 

Alicia Keys, na primjer, jedna je od onih koja sigurno neće skrivati svoje strije. Zapravo, ponosno ih je pokazala svijetu da dokaže koliko se dobro nosi s njima i da joj jedna tako trivijalna stvar nikada neće stati na put vlastite sreće i zadovoljstva vlastitim tijelom.  

Koliko se žene zamaraju svojom linijom jasno nam je i iz želje svake od nas da bude mršavija i više nalik društveno nametnutim normama ljepote, ali srećom svijet je otkrio i otkriva sve više plus size manekenke koje se nikada ne bi odrekle svoje plus size linije jer se i ovako osjećaju savršeno u svojoj koži. Dokaz za to je i jedna od najpopularnijih plus size modela Ashley Graham koja, ruku na srce, izgleda savršeno, doslovno zrači ljepotom i zapravo, osjećamo želju da joj se ispričamo čak i na toj njenoj tituli. Jer plus size nekako zvuči čak i okrutno. Smatramo da bi realnije bilo nazvati je samo jako lijepom ženom.  

Još jedna žena koja nas ne prestaje zadivljavati je i Madeline Stuart, 19-godišnjakinja s Downovim sindromom koju nikakva dijagnoza i društvo nisu spriječili u njenom naumu da zasja na modnim pistama. Inspiracija samo takva svima nama da naučimo prihvatiti sebe kakve jesmo jer se samo tako nećemo bojati ostvariti svoje ciljeve i snove, ma koliko oni mali i svakodnevni bili.  

Među ženama kojima se divimo jedna je zvijezda koju vjerojatno mnoge žene potajno čak i žale. To je Jennifer Aniston, ona koja je ostala bez svog Brada i ona koje je toliko puta izjavila kako želi dijete, ali joj roda jednostavno nikada nije dala tu nadu. Što god bio stvaran razlog Jenn je danas pomirena sama sa sobom i u sebi je pronašla gejzire sreće osjećajući se potpunom ženom unatoč društvu koje jako često stigmatizira žene koje su slobodne, neudane i koje nemaju djecu. Svojevremeno je Jennifer objavila i jedno otvoreno pismo medijima koji su zapravo najzaslužniji za percepciju vrijednosti žene upravo kroz te društveno prihvaćene norme da žena nije potpuna bez partnera i podmlatka. 

„Nitko ne smije određivati tko je lijep i tko vrijedi po tome kako tko izgleda i ima li djecu. Mi sami moramo znati što nas čini sretnima i mi smo sami jedini zaduženi za život u kojem ćemo sami odrediti naš „živjeli su sretno do kraja života“ moto“, napisala je u tom pismu. 

Još jedna hrabra žena prije tri mjeseca pokazala je svoje pravo lice. Doslovno. 

To je Breanne Rice, poznati model koja se cijelo desetljeće skrivala iza gomile šminke kako svijet ne bi vidio njenu manu. Njoj je sa 19 godina dijagnosticiran vitiligo, gubljenje pigmenta kože koji joj je ostavio ovakve tragove na licu. 

„Tolike sam se godine gledala u ogledalo plačući zbog toga što mi je vitiligo napravio. Ljudi me smatraju ljepoticom, a ne znaju koliko sam patila svaki put prije nanošenja šminke iza koje sam se skrivala. Ali ja sam se ohrabrila i više ne želim živjeti skrivajući se iza svojih mana. One su tu gdje jesu i zato žene, ne dozvolite da vas vaše mane određuju. Pomirite se s njima i uzdignite glavu, toliko dugujete same sebi“.  

I ona zna da je ponekad jako teško pomiriti se sa svojim savršenostima. Ona je Demi Lovato – predivna pjevačica za koju malo tko zna što je sve prošla u svojim tinejdžerskim danima. Bila je anoreksična, hrabrost je nalazila u drogama, patila od depresija, ali sada kada je sve to iza nje, rado priča o svojim iskustvima te je postala uzor mnogim mladim curama diljem svijeta koje pate od sličnog osjećaja manje vrijednosti. 

Treba znati nositi se sa svim svojim nesavršenosti jer tada možemo zaista uživati u sebi.   

  

Pročitajte više