Stručnjaci otkrili na što trebamo obratiti pažnju kada kupujemo dječja kolica

Foto: Shutterstock

KOLICA su neophodna kada putujemo s bebom, bez obzira na to je li riječ o odlasku u vrtić ili nekom malo duljem putovanju. Iako velika većina roditelja dječja kolica bira prema izgledu ili pristupačnoj cijeni, stručnjaci objašnjavaju kako postoji nekoliko stvari na koje bismo obavezno trebali obratiti pažnju prije nego što se odlučimo za kupnju kolica.

Kako donosi Mom's Choice, jedna od najvažnijih stvari na koju bi roditelji trebali obratiti pozornost prilikom kupnje dječjih kolica odnosi se na pravilan položaj. U slučaju da su kolica prevelika ili preširoka postoji velika opasnost da bi se dijete moglo nagnuti u jednu stranu i zauzeti pogrešan sjedeći položaj. Osim toga, također postoji opasnost da padne iz kolica ako nije vezano. 

Osim položaja, stručnjaci naglašavaju kako je jednako tako važno gledati da kolica imaju podesivi dio za noge, naročito ako je riječ o djetetu koje je već prohodalo. Ona kolica koja nemaju ovu stavku često mogu dovesti do bolova u nogama kod djeteta jer umjesto da imaju podršku, one vise.

Važno je obratiti pažnju i na cijenu dječjih kolica, odnosno budžet kojim raspolažemo. Iako svi želimo samo najbolje za svoje dijete, moramo voditi računa o novcu koji smo spremni izdvojiti za kupnju kolica jer ona mogu biti prilično skupa.

Cijene dječjih kolica variraju, ali su solidna investicija, ovisno o vrsti koju odaberemo. Ipak, stručnjaci savjetuju da kod njihove kupnje ne bismo smjeli pretjerano štedjeti jer ćemo ih svakako trebati, a neka kolica mogu se koristiti godinama.

Roditelji bi također trebali birati kolica prema vlastitim potrebama, odnosno životnom prostoru i navikama. Naprimjer, nekima je važno da im kolica stanu u automobil te se jednostavno sklapaju, dok su drugima potrebnija lagana kolica s kojima mogu ići na duge šetnje, objašnjavaju stručnjaci.

Pročitajte više