Surogat majka već mjesecima brine o tuđoj bebi, roditelji zbog korone ne mogu do nje

EMILY Chrislip ima 25 godina i živi u državi Idaho. Nakon što je postala mama, shvatila je da želi biti i surogat majka kako bi drugim parovima pomogla da postanu roditelji. Zato je bila neopisivo uzbuđena kada je stupila u kontakt s parom iz Kine, ali tada nije mogla ni slutiti da će im pandemija koronavirusa u potpunosti promijeniti planove.

Stvari su krenule glatko. Chrislip je zatrudnjela s njihovim djetetom i sve je bilo normalno - sve do dva mjeseca prije nego što je trebala roditi. Kako se pandemija proširila i na Sjedinjene Države, postalo je jasno da par neće moći doći po svoju bebu. Emily i sada, mjesecima nakon porođaja, skrbi o djetetu.

"Dakle, plan je bio da stignu ovdje prije termina porođaja, a mi ćemo ih pustiti u rađaonu", objasnila je Chrislip u razgovoru za KIVITV.

"Oni su trebali biti dio toga, vidjeti kako se ona rađa. Dakle, kad se rodila, trebali su dobiti svoju sobu u bolnici gdje bi bili s djetetom, a moj suprug i ja imali bismo svoju sobu i moj bi posao tada bio gotov", prisjeća se dogovora.

S obzirom na to da su međunarodni letovi bili ograničeni, biološki roditelji su pitali Emily može li neko vrijeme brinuti o njihovoj bebi. Isprva su mislili da će to biti najviše četiri tjedna. Biološkim roditeljima ponuđena je pomoć za skrbništvo te bi njihovo dijete nakon porođaja bilo u agenciji za dadilje, ali oni su to odbili te su umjesto toga brigu o djetetu prepustili Emily i njezinom suprugu, prenosi Cafemom.

No Emily priznaje da joj je bilo teško odgajati dijete koje nije njezino, ali i da vjeruje da je njoj bilo lakše nego suprugu.

"Volimo je i uvijek ćemo se brinuti za nju, ali razumijemo da ona nije naša. Sada se prema njoj odnosimo kao da je naša jer je važno da ima odgovarajuću pažnju i ljubav", objasnila je Emily.

Što se tiče budućnosti, Chrislip se dvoumi hoće li ponovno biti surogat majka nakon ovog iskustva te je zaključila: "Nije da je moje iskustvo bilo toliko loše. Naučila sam kako voljeti dijete koje biološki nije moje."

Pročitajte više