Tata postao internetska zvijezda zbog liste savjeta za buduće i novopečene očeve

MUHAMMED Nitoto je tata koji stoji iza popularnog Instagram profila Chronicles of Daddy, a ovoga tjedna postao je viralni hit zbog svoje liste savjeta kako muškarci mogu pomoći mamama koje doje.

Nitoto je odlučio prenijeti vlastita iskustva budućim i novopečenim očevima pa je napravio popis stvari koje bi muškarci trebali znati o dojenju.

1. Kad se mama probudi usred noći. Ustanite i vi i pitajte je treba li pomoć ili čašu vode. Istina je da će većinu puta reći ne, ali sama činjenica da ste se ponudili će joj puno značiti.

2. Pitajte bolju polovicu može li se izdojiti da vi preuzmete naredno hranjenje. Ponekad ženama treba bezbrižan odmor tijekom kojeg neće morati brinuti o bebi. 

3. Ne postavljajte vremensko ograničenje koliko bi dugo majka trebala dojiti dijete. Ne radi se samo o hranjenu djeteta već i zbližavanju s njim. Ne doji svaka majka dijete jednako dugo, a tatama je to teško shvatiti. Ne požurujte ih i ne narušavajte taj proces. Započet ćete svađu iz koje ne možete izaći kao pobjednik.

4. Budite strpljivi. Znam da su očevi u prvim tjednima jako uzbuđeni. Vaše vrijeme će doći brže nego što mislite. Bebe brzo rastu i što su veće i snažnije, to će više biti vremena za druženje s tatom.

5. Rodiljni dopust! Ako ga imate, iskoristite ga. Rane faze razvoja djeteta nisu samo za mame. Uvijek ćete moći zaraditi novac, ali neke stvari u životu nećete moći ponoviti. Niste veći muškarac ako ne iskoristite rodiljni dopust. Jednako je važno da i tate budu dio djetetova života od samog početka.

Pročitajte više