Tata za kaznu natjerao kćer da koristi četkicu za zube kojom je očistio WC školjku

Foto: 123RF

IAKO više nisu u braku, jedna anonimna mama, koja je na portalu Reddit progovorila o svojoj nedoumici, zajedno s bivšim suprugom brine o njihovo dvoje djece - 12-godišnjoj kćeri i 9-godišnjem sinu.

Ubrzo nakon njihovog razvoda suprug se počeo družiti s novom ženom "koja je petnaest godina mlađa", napisala je ova mama na forumu "Am I the A-hole" na Redditu. Štoviše, oni su u braku već tri godine, "a njegova nova žena ima trideset godina, tako da nije kao da se oženio djevojkom s koledža". Ipak, bivša supruga tvrdi da i dalje ima "problema s njezinim nedostatkom zrelosti".

Iako se i odrasli akteri ove priče teško nose s novonastalom situacijom, čini se da ona najteže pada 12-godišnjoj tinejdžerici.

"Istina je da je ni ja ne volim previše, ali očekujem da će je moja djeca poštovati", objasnila je mama.

No stvari su se zakuhale kada je djevojčica nedavno došla kući u suzama. Kako je ispričala, dok je bila kod oca, odlučila je napraviti spačku svojoj maćehi pa je njezinu četkicu za zube stavila u WC školjku. Ipak, tata ju je ulovio usred njezinog "zadatka".

"Rekao je da je to zaista smiješno i zamolio je da pogleda četkicu za zube", napisala je mama te dodala: "Njome je očistio toalet i pretpostavljam da je ona (kći) mislila da će zajedno smjestiti spačku maćehi, ali kad je završio, rekao joj je da tom četkicom opere zube."

Priznaje da definitivno nije bilo u redu od njezine kćeri što je pokušala realizirati takvu podvalu, ali se pita je li ta kazna zaista odgovarala zločinu. Mama je napisala kako ne može iz glave izbaciti sliku svoje kćeri kako "plače i guši se dok je primorana koristiti tu četkicu za zube".

Osim toga, natjerao je kćer da prizna njegovoj novoj supruzi što je učinila i rekao joj je da mora obavljati različite kućanske poslove kako bi zaradila novac kojim će joj kupiti novu četkicu za zube.

"To mi je potpuno u redu, ali me razbjesnila spoznaja da ju je natjerao da tu istu četkicu stavi u usta", napisala je ova mama te je otkrila kako je nazvala bivšeg supruga i rekla mu da je "sebičan i da stavlja maćehu ispred njihove djece".

Ipak, i sama se pita je li njezina izjava u redu ili je samo motivirana osjećajima.

No anonimni korisnici Reddita su se složili kako kazna nije bila primjerena.

"To je zastrašujuće. Ono što je učinila nije u redu, ali on je odrasla osoba i kazna definitivno ne odgovara zločinu", napisao je jedan od njih.

"Ja bih to nazvala zlostavljanjem djeteta i kaznenim djelom. Mogla se razboljeti, zahodi su odvratni", složila se druga.

Štoviše, jedan od komentatora je tvrdio da radi kao socijalni radnik i napisao je kako bi, kada bi znao o kome je točno riječ, njegova dužnost bila prijaviti očevo ponašanje nadležnim službama.

Na prijedlog komentatora Reddita, mama je odlučila podnijeti policijski izvještaj protiv bivšeg supruga kako bi incident ostao zabilježen. No ta odluka je uznemirila njezinu kćer, koja se zaklela da nikada više ništa neće ispričati mami ako postoji mogućnost da će to rezultirati policijskim izvješćem.

Zbog svega toga se osjeća poprilično zbunjeno, a priznala je i da su mnogi stali na očevu stranu. Ipak, zahvalila je svima na odgovorima i zaključila kako ne misli da će zbog ovog incidenta otac djece izgubiti skrbništvo, ali se nada da će dobiti nekakvu kaznu, piše Cafemom.

Pročitajte više