Tata za poželjeti: Sam izradio 14-metarsko dječje igralište u obliku dinosaura

KORISNIK internetske stranice Imgur pod imenom theaseman oduševio je mnoge svojim DIY projektom.

Riječ je Matthewu Cosmanu, tati koji se odvažio na projekt epskih razmjera - napravio je divovsko igralište u obliku dinosaura. Početkom mjeseca je na spomenutoj stranici podijelio detaljni vodič o tome kako je tekla izgradnja. Uz pomoć brata je krenuo u projektiranje i izgradnju tematskog igrališta.

"Imam iskustva u svemirskom inženjerstvu tako da je to ovdje imalo veliku ulogu", priznaje ovaj tata.

Kako je objasnio, koristio je različite materijale, od čelika, drva, ugljena, epoxy smole, stakloplastike, kevlara sve do mnogih drugih komponentni kako bi ovo igralište na kraju bilo strukturno i estetski funkcionalno.

Jedan od najimpresivnijih podataka je onaj koji govori da je čak 24 tisuće funti uložio samo u betonsku podlogu kako se dinosaur ne bi prevrnuo.

Oblikom podsjeća na Apatosaurusa, biljojeda kasnog jurskog razdoblja. No ovaj dinosaur je opremljen brojnim ljuljačkama, penjalicama, konopima te mnogim drugim detaljima.

Inače, konstrukcija je dugačka nešto više od 14 metara, a teška je gotovo 1600 kilograma pa je morao unajmiti dizalicu kako bi je prenio na željenu lokaciju.

"Kao tinejdžer sam radio u dječjem parku dinosaura i shvatio sam da se djeca vole tamo igrati. Već tada sam znao da želim napraviti nešto ovakvo za svoju djecu. Uglavnom zato što bih ja volio da sam imao nešto takvo", ispričao je ovaj tata u razgovoru za Bored Panda.

Kako je korak po korak napredovao njegov projekt, možete pogledati OVDJE.
 

Pročitajte više