Tinejdžer u Pakistanu poginuo snimajući video za TikTok

Foto: 123RF

PAKISTANSKI tinejdžer umro je od posljedica ozljeda zadobivenih tijekom izvođenja TikTok vratolomije.

Naime, 19-godišnjak, za kojeg se navodi da se zove Hamidullah, natjerao je prijatelje da ga snime dok se pretvara da se ubio držeći pištolj na glavi. Misleći da pištolj nije napunjen, povukao je okidač i preminuo na licu mjesta, potvrdile su lokalne vlasti u pakistanskoj četvrti Swat Valley.

"Nesretni je mladić preminuo na mjestu jer je izravno pogođen u glavu. Nije bilo šanse za preživljavanje", rekao je visoki policijski dužnosnik za Express Tribune.

Dužnosnici su AFP-u rekli da je tinejdžer "bio lokalno poznat i aktivan na TikTok-u". Hamdidullah je imao više od 8000 sljedbenika na spomenutoj platformi i na svoju je stranicu objavio gotovo 600 videoisječaka, navodi novinska agencija.

U većini isječaka prikazivao je kako odrađuje popularne prankove s prijateljima ili je dokumentirao život u slikovitoj dolini.

Ovo nije prvi put da je snimanje vratolomija za društvene mreže imalo tragičan kraj. Prema AFP-u, navodno je 2020. godine u Karachiju ubijen zaštitar dok se igrao puškom tijekom snimanja videa za aplikaciju, a još jedan tinejdžer umro je u Rawalpindiju početkom godine nakon što ga je tijekom snimanja udario vlak. Također, prije nekoliko mjeseci je i 12-godišnji Joshua Haileyesus iz Colorada pronađen u nesvijesti na podu kupaonice. Ispostavilo se da je dječak sudjelovao u popularnom izazovu "blackout challenge". Njegova obitelj vjeruje da se ugušio uz pomoć vezice za cipele, piše Independent.

Pročitajte više