Tinejdžerica skakala po trampolinu pa ostala paralizirana

Foto: GoFundMe

TRAMPOLIN je prilično jednostavan komad opreme sposoban proizvesti ogromnu količinu zabave. Nažalost, kao i svaka aktivnost koja uključuje prkošenje gravitaciji, ova zabava može biti poprilično opasna.

U to se uvjerila tinejdžerica Mary Maloney koja je 30. kolovoza počela skakati po trampolinu kako bi se zabavila. Nekoliko sati kasnije bila je paralizirana i možda više nikada neće prohodati.

Njezina mama Pam Surano odlučila je progovoriti o skrivenim opasnostima koje vrebaju pri skakanju na trampolinu.

"I sama sam bila uvjerena da je to sigurna aktivnost jer ima zaštitnu mrežu. Moja kći je krivo pala. Osjetila je bol u vratu, ali nije obraćala pozornost. Ušla je u kuću da se okupa misleći da će joj se mišići opustiti, ali me pozvala jer nije mogla ustati iz kade", ispričala je Pam za Today Show.

Liječnici su dva dana kasnije utvrdili da je slomila kralježnicu. Trenutno je u bolnici, nepokretna od prsa na niže. Pam kaže da uočava pozitivne znakove, ali još je prerano govoriti hoće li ikad više hodati, piše People.

Prema National Electronic Injury Surveillance Systemu, u SAD-u svake godine više od 100 tisuća ljudi zadobije ozljede uzrokovane skakanjem na trampolinu. Od toga je riječ o čak 85% ozljeda djece.

Većina ozljeda uključuje slomljene kosti, iako su traume glave i trbuha također česta pojava.

Pročitajte više