Tip mame kućanice prozvao lijenim sponzorušama koje bi trebale naći pravi posao

Foto: 123RF

MAME koje su kod kuće vjerojatno će vas iznenaditi podužim popisom zadataka koje obave u samo jednom danu. No jedan čovjek razbjesnio je mnoge ponizivši ih na Facebooku.

Tip imena Jonathan administratorima stranice Stay At-Home Mum poslao je poruku koju su naknadno i objavili.

"Ovdje potičete žene da ne rade i da se oslanjaju na muškarce. Ne, nisam feminist, ali mislim da žene ne bi trebale biti lijene. Muškarci se brinu o djeci i rade puno radno vrijeme. Zašto i žene ne bi preuzele pola posla?" upitao je muškarac pa dodao da bi muškarci i žene trebali jednako raditi, odnosno podijeliti posao i brigu oko djece pola-pola.

"Nije u redu biti s muškarcem koji naporno radi i daje sav svoj novac tebi, a ti ostaješ kod kuće i tvrdiš da je i to posao. Mame kućanice su sponzoruše. Iskorištavati nekoga i tretirati muškarce kao bankomat nije fer", zaključio je. 

Očekivano, objava je naišla na brojne kritike.

"Razgovarajmo o cijenama vrtića i škola, Jonathane. U mojoj zemlji to je 600 dolara po djetetu. Barem. Školujem od kuće sedmero djece. Uštedim mjesečno 4200 dolara time što ostajem kod kuće", napisala je jedna majka.

"Više bih voljela raditi nego biti kod kuće. Iako bih tada i dalje uglavnom ja odgajala djecu, kuhala i čistila", poručila je druga.

Pročitajte više