Treba li roditelje koji kasne po dijete u školu kažnjavati? Većina kaže da

Foto: 123RF

NOVA epizoda TV showa The Loose Women koji se emitira u Velikoj Britaniji podijelila je javnost. Naime, pokrenula je debatu oko pitanja treba li roditelje koji kasne po djecu u školu kažnjavati, a nakon završetka showa rasprava se nastavila na društvenim mrežama.

Voditeljica Christian Bleakley to je pitanje postavila gošćama Stacey Solomon, Carol McGiffin i Brendi Edwards. 

“Kunem se, mama me nikad nije pokupila u školi. Išli smo u školu, ona je radila, a mi onda nismo ni jeli. Mislim da danas roditelji idu po djecu automobilima čak i ako je škola u blizini doma”, prisjetila se Carol. 

Stacey se nije složila i rekla da se to može promatrati iz više kuteva.

“Da, mnogi idu po djecu u školu, ali da nije tako, vijesti bi bile puno drugačije. Stalno slušamo o otmicama, tučnjavama i svađama pa je logično da su roditelji u strahu. Nikad si ne bih oprostila da pustim dijete samo u školu i nešto se dogodi”, ističe 30-godišnja majka troje djece koja priznaje da po djecu ponekad dođe 20 minuta ranije, ali nekad jednako toliko i zakasni.

Upravo to je navelo Brendu Edwards da se uključi u raspravu.

“Učitelji imaju svoje živote, a ključno je kazniti roditelje koji kasne da se to ne bi ponavljalo”, smatra. 

Ljudi na društvenim mrežama su podijeljeni. Jedni kažu da je užasno pustiti dijete da čeka i stalno kasniti, a drugi inzistiraju da ih se zbog toga ne bi trebalo kažnjavati. 

“Zašto bi učitelji bili besplatne dadilje? Ionako rade dovoljno”, jedan je komentar.

“Ako se roditeljima ponekad dogodi da zakasne, to je u redu. Ali ako se to ponavlja iz dana u dan, treba obavijestiti socijalnu službu”, smatra drugi korisnik.

"Smatram da je odlična metoda novčano kazniti roditelje koji kasne po svoju djecu. Ta se sredstva mogu iskoristiti za nove sadržaje kojima će se obogatiti okolina u kojoj djeca provode veći dio dana", zaključuje treći.

Pročitajte više