Trudna influencerica uvukla trbuh pa zabrinula ljude: "Zar to nije šok za bebu?"

TRUDNOĆA može biti duga i zamorna, a trudna Tammy Hembrow to jako dobro zna. Australska influencerica čeka treće dijete, a dane krati snimanjem videa. Međutim, posljednjim trikom zabrinula je obožavatelje. Uvukla je trbuh i učinila da u sekundi nestane.

Hembrow je trudna 24 tjedna. Otkako je objavila video, skupio je preko 15 milijuna lajkova, a brojni gledatelji su u komentarima izrazili zabrinutost oko toga je li taj potez siguran za bebu.

@tammyhembrow

😅😅

♬ POOF BE GONE - KyleYouMadeThat

"Iskreno, nije li to loše za bebu? Kao da odjednom nestane… Nije li to šok?" upitala je jedna osoba.

"Umm, gdje je nestala beba?" nadovezala se druga.

Hembrow je u komentarima odgovorila da je potez prilično siguran.

"Zapravo se preporučuje učvrstiti ovako jezgru, a ja inače treniran i aktivna sam. Beba je sasvim dobro", uzvratila je.

Slične snimke još 2017. objavljivale su brojne trudnice. Videozapisi su tada postali viralni, a žene su u njima ravnale svoje trbuhe uvlačenjem, odnosno takozvanom Bloom metodom, koju je kreirala osobna trenerica Brooke Cates.

"Trbuščići postaju manji jer žene koriste svoju jezgru, a ne zato što ih uvlače", pojasnila je Cates.

Liječnici se s tom tvrdnjom ne slažu. Kažu da vježbe ne mogu jamčiti prevenciju strija niti da mogu dovesti do lakšeg porođaja, ali vjeruju da vježbanje trbušnih mišića može biti korisno u trudnoći.

"Sve što dovodi ljude u bolji dodir s njihovom jezgrom i trbušnim mišićima, ako im pomaže kontrolirati i ojačati tijelo, mislim da može pomoći", rekao je za Today ginekolog Jacques Moritz. 

Stručnjaci preporučuju trudnicama da nastave sa svojim uobičajenim vježbama jer jačanje trbušnih mišića može ublažiti bolove u leđima. Naravno, samo ako trudnoća protječe u redu i ako za to imate zeleno svjetlo svog liječnika.

Pročitajte više