Učitelji podijelili koje su im stvari učenici priznali, a voljeli bi da nisu

Foto: Unsplash

BITI učitelj nije uvijek jednostavan posao. Učenici vas mogu šokirati informacijama koje dijele o sebi.

Član Reddita upitao je učitelje koje su im najčudnije stvari učenici rekli o sebi pa se ubrzo skupilo 8700 komentara. Neke priče bi vas mogle nasmijati do suza, a neke su doista tužne.

"Na mom predavanju javnog nastupa na fakultetu morali smo ustati i održati govor o iskustvu koje nas je promijenilo. Momak koji je ustao prvi je ratni veteran. Progovorio je o danu kad ga je zarobio i seksualno napastovao neprijateljski vojnik. Sad ide uokolo i pomaže drugim vojnicima. Svima je bilo teško slušati, ali definitivno je jedan od najboljih ljudi koje sam ikad upoznala."

"Prve godine na poslu sam okupila sve učenike i odlučila s njima porazgovarati o tome što sam radili tog ljeta. Pokazala sam prema jednom učeniku i pitala ga što je radio ovoga ljeta. Odgovorio je: ‘Posljednja dva mjeseca sam služio kaznu zbog krađe automobila.’ Nisam to očekivala. Pokazala sam na drugog učenika i rekla: ‘Odlično! Da čujemo što si ti radio.’ A njegov odgovor je bio: ‘Imao sam super ljeto. Otišao sam u kamp i… Neću lagati. Zadnja dva mjeseca sam odrađivao kaznu s ovim tipom jer sam s njim ukrao auto.’"

"Podučavam u srednjoj školi. Jedan učenik mi je rekao da njegovi mama i tata imaju iste roditelje. Zamolio sam ga da pojasni jer mi nije bilo jasno što govori pa je rekao: 'Imam samo jednu baku i jednog djeda, moji roditelji imaju iste roditelje.' Brzo sam se prebacio na idućeg učenika kako razred ne bi shvatio da su mu roditelji brat i sestra. Sutradan sam ga nasamo pitala o tome pa mi je pojasnio da je pomiješao, da njegovi roditelji dijele samo tatu. Bilo mi je lakše kad me nazvala majka i pojasnila da je njezin stari očuh oženio s majkom njezinog supruga."

"Igrali smo igru dvije istine, jedna laž. Djevojka je ustala i rekla: ‘Nikad nisam bila izvan zemlje. Blizanka sam. Volim se baviti sporom.’ Znao sam je otprije, kao i da nema blizanca pa sam bio uvjeren da je ta rečenica lažna. Nije. Pojasnila mi je da je njezin blizanac umro u maternici i morali su ga kirurški odstraniti zbog čega joj danas nedostaju zadnji kralješci na kralježnici. Pokazala nam je ožiljak. Laž je bila prva rečenica."

"Radim s predškolcima. Jednog dana sam im rekla da nam kažu jednu stvar koja ih čini posebnima. Većina je bila prilično normalna, a onda je jedna super draga i slatka djevojčica rekla: ‘Ovdje sam vječno. Vidjela sam cijeli svijet i sve znam.’ Rekla je to mrtva ozbiljna. Bilo je jezivo. Nije mogla pojasniti što je željela reći. Prije nisam vjerovala u prošli život, ali sad nisam toliko sigurna."

"Učenica prvog razreda mi je rekla da više voli provoditi vrijeme s tatinom ‘posebnom prijateljicom’ nego s mamom jer joj ona kupuje stvari u zamjenu da je ne spominje mami. Naredna dva mjeseca sjedim na roditeljskim sastancima znajući da tata vara mamu i da mama nema pojma. A tata nema pojma da ja znam!"

"Nisam učitelj, ali prvog dana 9. razreda morali smo oformiti krug i reći jednu stvar o sebi koju smatramo jedinstvenom. Kad je došao red na prijatelja (nazovimo ga Mike), ustao je i rekao: ‘Moji mama i tata uzgajaju travu.’ Sljedeći dan mu je policija upala u kuću i tata je uhićen."

"Upitala sam učenike što žele raditi kad maturiraju. Jedna djevojka je rekla: ‘Želim raditi u mrtvačnici jer je najgore raditi sa živim ljudima. Mrtvi vam se ne obraćaju, ništa ne zahtijevaju. Ja imam kontrolu.’ Nitko narednih 15 tjedana nije razgovarao s njom osim mene."

"Netko je u razredu rekao da su njegovi djed i baka uhićeni jer su držali gomilu usvojene djece u kavezima. Rekao je da se igrao s njima kad je bio dijete, ali je bio premali da bi shvatio da uvjetima u kojima jesu nisu normalni. Djecu su držali u kavezima i zaključanu u sobama godinama prije nego što su otkriveni i uhićeni."

"Student prve godine mi je rekao: ‘Bok. Ja sam Dorian i dolazim na fakultet jer mi je to jedini dozvoljeni izlazak pošto sam u kućnom pritvoru zbog pokušaja ubojstva.’"

Pročitajte više