Učiteljica otkriva jednostavno pitanje koje bismo trebali češće postavljati djeci

Foto: Pexels

Većina roditelja želi pomoći u jačanju i razvoju samopouzdanja svoje djece. Pozitivne povratne informacije i pohvale mogu ojačati njihovo samopouzdanje i potaknuti ih da istraže nove mogućnosti. Međutim, ponekad i pitanja mogu pomoći u ostvarivanju tog cilja. Učiteljica i mama, Jan, na Instagramu je podijelila jednostavno pitanje koje bismo češće trebali postavljati svojoj djeci.

"Želite li odgojiti djecu koja vjeruju u sebe i vlastita mišljenja? Kad god vam se ukaže prilika, trebali biste ih upitati: 'Što ti misliš?'", otkrila je učiteljica u opisu objave. 

Navodi kako su djeca znatiželjna i često roditeljima postavljaju pitanje "Zašto", a to je odlična prilika za odgovor "Što ti misliš?". Tvrdi da ih to potiče na razmišljanje kako bi sama došla do odgovora.

"Redovitim pomaganjem djeci u vježbanju vještine samostalnog razmišljanja, radimo na njihovoj sposobnosti kritičkog razmišljanja, rješavanja problema i povjerenja u vlastite sposobnosti. Dosljednim slanjem poruke da je ono što misle vrijedno, pomažemo im izgraditi samopouzdanje", pojasnila je.

"Isprobajte sljedeći put kad vam se ukaže prilika i pogledajte što će vaša djeca misliti ili reći. Također, možete im dati mogućnosti izbora kada postavite to pitanje kako biste im pomogli", zaključila je Jan.

Pročitajte više