Vaši klinci obožavaju Ferrerro? Donosimo vam recept za najbolju Ferrerro tortu ikada

Foto: 123RF

NE postoji osoba na svijetu koja ne voli ove čokoladne kuglice s lješnjakom.
 
Zbog toga smo vam odlučili otkriti kako pripremiti jednu od najukusnijih torti na svijetu. Istina, morat ćete se pomučiti oko nje, ali obećavamo vam da će svi koji je budu probali reći da nikada bolju nisu ni probali.
 
Za njenu pripremu bit će vam potrebno:
 
Kora:
3 x 6 jaja
3 x 6 žlice šećera
3 x 1 vanilin šećer 
3 x 60 grama čokolade
3 x 3 žlice mljevenog keksa (preporučujemo napolitanke s lješnjakom)
3 x 6 žlica brašna
3 x 1 prašak za pecivo
3 x 4 žlice mljevenih lješnjaka
3 x 3 žlice sjeckanih badema
3 x 1/3 masla
1 dl mlijeka
 
Krema:
 
1/2 l slatkog vrhnja
400 g Nutelle
500 g mascarpone sira
6 žlica mljevenih lješnjaka
6 žlica mljevenih napolitanki
6 žlica mljevenih oraha
3 žlice sjeckanih badema
 
Priprema:
 
1. Umutiti bjelanjak u čvrst snijeg, potom otopiti čokoladu i maslac na pari. 
2. U drugoj posudi umutiti žumanjak sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati keks, brašno, prašak za pecivo, lješnjake i bademe, zatim maslac i čokoladu i na kraju snijeg od bjelanjaka. 
3. U kalup stavite papir za pečenje, pospite ga žlicom mljevenih lješnjaka, keksa i badema. Potom dodati smjesu i pecite 15-ak minuta na 180 stupnjeva. Postupak ponovite još tri puta jer su potrebne tri kore.
4. Nakon što se ispeku, svaku koru poprskajte čokoladnim mlijekom.
 
Priprema kreme:
 
1. Umutite slatko vrhnje.
2. U vrhnje umiksajte mascarpone sir i Nutellu, zatim dodajte lješnjake, keks, bademe i orahe.
 
Završni postupak:
 
Kore premažite pripremljenom kremom i tortu ukrasite po želji.

Pročitajte više