VIDEO Klinac šiva čarobne medvjediće zbog kojih ćete i sami početi vjerovati u čuda

Screenshoot: Facebook 

UPOZNAJTE jednog čarobnog dječaka, njegova čaroban hobi i njegove čarobne moći s kojima je uspio svog tatu izliječiti od raka.

Ako vjerujete u čuda ovo će vas iskustvo jednog neobičnog dječaka zaista osvojiti i dati vam još jedan dokaz da čuda, ako vjerujemo u njih, zaista postoje.

Campbell ima samo 12 godina te se kao i sva druga djeca voli družiti i igrati vani, ali najviše od svega voli šivati. Zapravo, da se njega pita on se ne bi ni micao od svoje šivaće mašine, a ono što on šiva, dirnut će vas u srce, vjerujemo.

"Campbell je oduvijek bio neobičan, poseban dječak.", ispričala je njegova mama koja uz Campbella odgaja još osmero njegove braće i sestara. S toliko puno djece u njihovom je domu uvijek bilo puno zabave i još više empatije i zato nikoga u obitelji nije toliko jako začudila Campbellova ideja kada je još s devet godina pitao mamu hoće li za blagdane kupiti poklone za bolesnu djecu i ljude u bolnicama. Morala sam ga odbiti jer uz devetoro djece zaista je teško izdvojiti još novca za dodatne poklone. I to toliko njih. Campbell se naravno nije naljutio. "Samo je slegnuo ramenima i rekao - u redu, onda ću ih napraviti sam.", ispričala je mama misleći da će se prihvatiti papira i da će nešto nacrtati. No, on je sjeo za kompjuter i počeo tražiti uzorke i savjete kako sašiti medu. Sam je isprintao nacrte, sam je smislio način i iako nikada do tada nije šivao, u samo pet sati od nastanka ideje sašio je svog prvog plišanog medu. Medu nade.

Uz stalno usavršavanje i skupljanje materijala Campbell je u samo tri godine uspio sašiti pozamašnu količinu predivnih plišanih medvjedića za koje zaista nikada ne biste rekli da ih je stvarno sašilo jedno dijete. I to muško dijete. A ta pozamašna količina u tri se godine popela na brojku od oko 800 i više sašivenih medvjedića, patkica, psića, malih čupavih maca. A šije ih da bi ih mogao pokloniti bolesnoj djeca koja se već dugo nisu nasmijala.

"Kada odnese svoje igračke u bolnicu i pokloni ih djeci, ona se smiju. Ona se tada zaista smiju i sretni su", ispričala je i jedna od Campbellovih sestara.

A to isto gotovo svakodnevno viđaju i sestre u bolnici u kojoj već svi znaju za njega. Jer on ne donosi samo poklone, on donosi sreću i utjehu toj djeci, nešto što će moći grliti i čuvati uz sebe kada im je teško i kada su tužni. To stvarno nisu obične igračke, one su nada svima, a sam Campbell primjer je da svijet zaista može biti ljepši uz lijepe ljudske geste.

No njegova priča tu ne staje. Priča koja slijedi dokaz je da čuda zaista postoje i da dobra namjera koja je s tolikim srcem utkana u njegove plišane igračke zaista ima smisla.

Uz svu bolesnu djecu koju je utješio svojim medvjedićima nade, jednog posebnog medvjedića sašio je i svom tati kojem je prije pet godina izvađen tumor veličine teniske loptice, tumor koji se u 80 posto slučajeva ponovno vraća. I vratio se. Prije negdje godinu dana njegov je tata opet dobio loše vijesti i zato je Campbell odlučio sašiti najposebnijeg medu od svih posebnih medvjedića - za svog tatu.

"Tata, ovo je pobjednički medo, uz njega ti se rak neće vratiti", rekao mu je slavodobitno nakon što je tata odradio potrebnu kuru terapija.

"Ne znam čemu mogu to zahvaliti, možda stvarno jest do mede, ali nakon toga, a prošlo je više od godinu dana, tumor se stvarno nije vratio. Možda je stvarno ovaj poseban medo zaslužan za to", ispričao je tata za SBS sa suzama u očima.

"Možda medvjedić stvarno u sebi nosi neku magiju, a možda je većina magije u mom sinu".

Kako god bilo, lijepo je vjerovati da ovakvi ljudi i ovakva čuda zaista postoje. 

 

Pročitajte više